Besparen op badkamer betegelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamer betegelen: kosten en informatie

Een badkamer betegelen tegen lage kosten is zeker mogelijk: kies dan voor goedkope tegels en schakel een vakman in met een scherpe uurprijs. Betegelen is nog altijd de beste keuze voor de badkamer, omdat het vochtbestendig is en niet gevoelig is voor schimmel.

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk tot 5 verschillende offertes thuisgestuurd. Kijk naar de prijzen en kies het beste aanbod!

Op deze pagina laten we je weten wat het kost om de badkamer te betegelen. Je vind een indicatie van de prijzen en leest welke keuzes hier invloed op hebben: zo kun je besparen op de kosten! Tot slot geven we je uiteraard handige bespaartips.


Navigeer direct naar:


badkamer betegelen kosten

Badkamer betegelen: kosten

Je wilt de tegels in de badkamer vervangen, je laat een nieuwe badkamer plaatsen of hebt gekozen voor een badkamerrenovatie en bent benieuwd naar de kosten voor het betegelen? De prijs voor tegels ligt gemiddeld rond de €9,- tot €160,- per m². Dat is nogal een verschil: dat heeft vooral te maken met het soort tegel dat je kiest. Natuursteen is bijvoorbeeld erg duur terwijl keramische tegels heel goedkoop zijn.

De prijs voor wandtegels in de badkamer ligt gemiddeld tussen de €9,- tot €70,- per m². Voor vloertegels kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van €13,- tot €160,- per m². Daarnaast moet je ook rekening houden met de materiaalkosten, zoals de lijm en het voegmiddel. Dit kost gemiddeld €8,- tot €20,- per m². Inclusief de arbeidskosten zit je op een totale prijs van gemiddeld €42,- tot €220,- per m².

Benieuwd wat het kost om de badkamer in zijn geheel te renoveren? Lees meer informatie op de pagina badkamerrenovatie kosten.

Badkamer betegelen prijs in 2024

Factoren Gemiddelde prijs per m²*
Tegels €9,- tot €160,-
Wandtegels €9,- tot €70,-
Vloertegels €13,- tot €160,-
Tegelzetter €25,- tot €40,-
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.) €8,- tot €20,-
Totaal €42,- tot €220,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Badkamer betegelen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Prijsvoorbeelden voor badkamer betegelen

Wil jij je badkamer laten betegelen door een vakman? Stel jij kiest voordelige keramische tegels met een prijs van €15,- per m² voor de wanden. Je moet 20 m² aan wanden laten betegelen.

Voor de vloer kies je voor een mooie grestegel van €20,- per m² en de vloer is ongeveer 8 m² groot. De arbeidskosten van de tegelzetter liggen rond de €25,- tot €40,- per m²: in dat geval ligt de totaalprijs rond de €1.385,- tot €2.100,-.

Wil je meer aanpakken dan alleen de tegels? Lees dan hier meer informatie over badkamer verbouwen.

Welke keuzes bepalen de prijs voor badkamer betegelen?

Als je de badkamer opnieuw wilt betegelen, dan zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. Met een aantal keuzes kun je hier zelf invloed op uitoefenen: zou houd je dus zelf het budget in de gaten!

Hieronder leggen we je uit welke keuzes die je zelf maakt, invloed hebben op de totaalprijs. Op zoek naar een tegelzetter voor jouw badkamer? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot 40%!

Soort tegel

Het soort tegel dat je kiest heeft een grote invloed. Kies je voor nieuwe tegels in de badkamer, dan is het slim om hier goed over na te denken. Keramische tegels zijn de goedkoopste optie: hiervan beginnen de prijzen al vanaf €10,- per m². Grestegels zijn heel populair, deze hebben prachtige patronen en worden daarvoor veel gebruikt als accenttegel of als vloertegel.

Cementtegels hebben een hele moderne en robuuste uitstraling en worden daarom ook veel gebruikt in badkamers. Daar staat wel een hogere prijs tegenover: rond de €59,- tot €81,- per m²!

Type keramische tegel Gemiddelde kostprijs*
Faience tegels €10,- tot €44,-
Grestegels €12,- tot €64,-
Cementtegels €59,- tot €81,-

*Let op: dit zijn een gemiddelde prijzen.

Een andere optie is natuursteen. Dit is populair, omdat het een hele natuurlijke en luxe uitstraling heeft. Wel moet je rekening houden met een hogere prijs. Leisteen kost tussen de €24,- tot €159,- per m² en voor kalksteen betaal je ergens tussen de €34,- tot €134,- per m². In de tabel hieronder vind je de prijzen van verschillende soorten natuursteen.

Type natuursteen tegel Prijs per m²*
Leisteen €24,- tot €159,-
Hardsteen €29,- tot €129,-
Kalksteen €34,- tot €134,-
Kwartsiet €39,- tot €149,-
Graniet €49,- tot €100,-
Marmer €49,- tot €129,-

*Let op: dit zijn een gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis offertes aan!

De tegelzetter

Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met de prijs van de tegelzetter die je badkamer opnieuw betegeld. Als je de badkamer laat betegelen ligt de prijs per m² rond de €25,- tot €40,-.

Zoals je ziet kan het tarief van de tegelzetter aardig verschillen. Onder meer de ervaring van de tegelzetter heeft hier invloed op, maar ook het legpatroon en de afmeting van je tegel heeft hier invloed op. Vaak ligt de prijs per vierkante meter lager bij kleinere tegels, omdat deze snel en efficiënt geplaatst kunnen worden. Grote tegels vereisen meer aandacht, waardoor de arbeidskosten hoger uitvallen.

Betegelen van het toilet

Als je de badkamer opnieuw laat betegelen, moet je ook bepalen of je het toilet opnieuw laat betegelen. Kies je hier wel voor, dan nemen de kosten toe. Het betegelen van een toilet, zeker een ingebouwd toilet, is een klus die veel tijd vraagt. De tegels moeten op maat worden afgesneden en er zijn veel lastige hoeken te bereiken.

We raden je wel aan om het toilet ook te laten betegelen, zodat je toilet en de rest van de badkamer dezelfde uitstraling hebben.

badkamer betegelen prijs

Hoe herken je goede badkamertegels?

Als je nieuwe badkamer tegels wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals de R-waarde en de PEI-waarde. Hieronder leggen we je uit wat dit inhoudt en waarom het belangrijk is. Met een tegelzetter krijg je een persoonlijk advies en weet je zeker dat je de juiste tegel kiest.

Hulp nodig met het vinden van een vakman? Vraag gratis offertes aan!

R-waarde

De R-waarde geeft aan in welke mate een tegel slipbestendig is. Hoe hoger deze R-waarde, des te ruwer het oppervlak. Het is natuurlijk belangrijk om hier in de badkamer rekening mee te houden. Als de vloer nat wordt, wil je niet dat deze te glad is. Om ongelukken te voorkomen raden we in natte ruimtes zoals de badkamer een minimale R-waarde van 10 of 11 aan.

PEI-waarde

De PEI-waarde geeft aan in welke slijtklasse een specifieke tegel valt. Hoe hoger deze klasse, hoe beter bestand de tegels zijn. Omdat een badkamer niet heel intensief gebruikt wordt met zwaar schoeisel, is PEI-waarde 1 al geschikt voor de badkamer.

Heb ik recht op renovatiepremie bij het betegelen van mijn badkamer?

Bij het renoveren van je badkamer kun je in aanmerking komen voor een mooie premie. Helaas komt het betegelen van de badkamer niet in aanmerking voor de renovatiepremie. Doe je ook andere aanpassingen dan kan het dus wel voorkomen dat je in aanmerking komt voor een premie of vergoeding. Meer hierover lees je op vlaanderen.be.

Laat je badkamer betegelen voor een scherpe prijs!

Vind een badkamerspecialist in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Bespaartips: zo bespaar je op de kosten van het betegelen van je badkamer

Wil jij je badkamer betegelen zonder te veel geld uit te geven? Dat is zeker een optie! Hieronder geven we je een paar praktische tips, waarmee je flink op de kosten bespaart.

Ben je op zoek naar tegelzetters in jouw regio? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot 40%!

Doe zelf voorbereidend werk

Door zelf mee te helpen, kun je de vakman tijd besparen. Zo houd je de kosten uiteindelijk zo laag mogelijk. Werkzaamheden die je kunt uitvoeren zijn het verwijderen van de oude tegels of het demonteren van al het sanitair. Vraag je tegelzetter of er nog andere werkzaamheden zijn die je eventueel kunt uitvoeren om tijd te besparen.

Kijk zelf naar goedkope tegels

Kies voor goedkope tegels! De materiaalkosten bepalen voor een groot deel de totaalprijs, dus door te kiezen voor goedkoop materiaal houd je de kosten zo laag mogelijk. Keramische tegels zijn de beste optie. Wil je toch liever luxe tegels? Kijk dan eens of je een restpartij kunt opkopen: hiermee bespaar je enorm op de materiaalkosten!

Neem een tegelzetter uit de buurt

Het is altijd slim om een vakman uit je eigen regio in te schakelen. Door te kiezen voor een vakman in je eigen regio, bespaar je namelijk op leverings- en voorrijkosten. De voorrijkosten worden bepaald door de afstand tussen het badkamerbedrijf en jouw woning. Des te kleiner deze afstand, des te lager de voorrijkosten!

Vergelijk offertes van verschillende tegelzetters

Het vergelijken van offertes is de beste manier om te besparen op de arbeidskosten! Elke tegelzetter hanteert een eigen prijs. Door te vergelijken, ben je verzekerd van de vakman met het beste aanbod. Ervaring leert dat je tot wel 40% op de kosten bespaart! Dit doe je eenvoudig met behulp van onze gratis offerteservice! Benieuwd waar je allemaal op moet letten bij het vergelijken van offertes? Lees meer op de pagina offerte badkamerrenovatie!

prijs tegelzetter badkamer

Badkamer laten betegelen? Vergelijk gratis offertes

Is het tijd om je badkamer opnieuw te laten betegelen? Met de hulp van een ervaren badkamerspecialist ben je verzekerd van het beste aanbod. Je weet zeker dat de tegels van goede kwaliteit zijn en dat er geen beschadigingen aan de muur ontstaan. Bovendien bespaar jij jezelf veel tijd, energie en frustraties! Op zoek naar een badkamer expert?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van het offerteformulier zorgen wij ervoor dat je zo spoedig mogelijk tot 5 offertes krijgt thuisgestuurd. Nu kun je de verschillende prijzen op je gemak vergelijken en kiezen voor het beste aanbod. Dit kost je niets, wat onze offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen!

Gratis offertes vergelijken