Besparen op badkamerrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie senioren

Senioren willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar de badkamer is daar niet altijd op ingericht. Wanneer je niet goed gebruik kan maken van je sanitaire voorzieningen, gaat dat ten koste van je woongenot. Tevens kan het gevaarlijke situaties opleveren. Dat is allemaal verleden tijd wanneer je kies voor een badkamerrenovatie voor senioren.

Op deze pagina lees je wat er allemaal mogelijk is voor een aangepaste badkamer voor ouderen. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte inloopdouche of een verhoogd toilet.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal scherp geprijsde prijsopgaven van badkamerspecialisten bij jou uit de buurt. Door deze te vergelijken, kies je eenvoudig de vakman met het beste aanbod. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt!


Navigeer direct naar:


badkamerrenovatie senioren

Wat is een seniorenbadkamer?

En seniorenbadkamer is helemaal ingericht op de behoeftes van ouderen. Het draait er bij het renoveren van de badkamer niet alleen om dat de ruimte er mooi uitziet, maar dat deze ook praktisch en veilig is.

Wat zijn de verschillen met een gewone badkamer?

Een seniorenbadkamer is vaak veel ruimer dan een standaard badkamer. Daarnaast zijn er in een badkamer voor ouderen hulpmiddelen, zoals handgrepen of een aangepast toilet. Een standaard ligbad, zoals je in een gewone badkamer veel ziet, is in een seniorenbadkamer niet een verstandig keuze. In plaats daarvan kies je best voor een handig instapbad of een ruime inloopdouche.

Deze aanpassingen betekenen niet dat de ruimte vooral functioneel is, zonder design. Een veilige badkamer voor ouderen straalt net zo goed luxe en comfort uit. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een badkamerspecialist!

De belangrijkste voordelen

 • Je krijgt een comfortabele badkamer.
 • Het is mogelijk om langer zelfstandig te wonen.
 • Je badkamer is van alle gemakken voorzien.
 • Je creëert een veilige situatie in je badkamer.
 • Je geniet van alle voordelen van een nieuwe badkamer.

Vakman gezocht voor een badkamerrenovatie voor senioren?

Vergelijk prijzen en ga voor de specialist met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Badkamer aanpassen voor senioren: mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden in het ontwerpen van een senioren badkamer. Laat bijvoorbeeld je douchecabine ombouwen naar een ruime inloopdouche. Lig je graag in bad, maar lukt het niet meer goed om het bad in- en uit te stappen? Met een instapbad wordt het in- en uitstappen uit bad heel gemakkelijk.

Maar ook met handige hulpmiddelen, zoals een douchestoel of handgrepen bij het toilet maak je je badkamer een stuk veiliger. Badkamerspecialist inschakelen voor advies? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden van een badkamerrenovatie voor senioren.


Ga direct naar:


Van douchecabine naar inloopdouche

Een van de meest voorkomende oplossingen bij het aanpassen van een badkamer voor senioren is het ombouwen van de douchecabine. Een douchecabine is vaak een te kleine ruimte, waarvan de hoge instap niet handig is.

Met een inloopdouche ben je niet gebonden aan standaardafmetingen van een douchebak, maar maak je dit gedeelte van de badkamer zo groot als je wilt. De doucheruimte is niet aan alle kanten afgesloten met deuren, zodat je gemakkelijk onder de douche stapt. Ook met een rolstoel kan je gewoon douchen in een inloopdouche.

Daarnaast heeft een inloopdouche een luxe en moderne uitstraling. Bij de meeste badkamerspecialisten is het zelfs mogelijk om je douche in één dag te laten ombouwen naar een inloopdouche!

Instapbad: voor meer gemak

Houd je ervan een ontspannend bad te nemen, maar lukt het niet meer goed om in- en uit te stappen? Met een instapbad stap je gemakkelijk en veilig in en uit. Het bad heeft namelijk een opening aan de zijkant, waardoor er niet meer is dan een lage drempel om overheen te stappen. Wanneer je in bad ligt, sluit je het deurtje. Het bad wordt dan waterdicht afgesloten.

Het is ook mogelijk om een instapbad als douche te gebruiken. Dan laat je het deurtje gewoon open staan. Je denkt misschien dat een dergelijk bad er niet mooi uitziet, maar tegenwoordig zien ook instapbaden er modern en stijlvol uit.

badkamer aanpassen senioren

Verhoogd hangtoilet

Een verhoogd toilet biedt veel extra comfort en stabiliteit. Een hangtoilet ziet er niet alleen erg mooi uit, maar is ook gemakkelijker schoon te houden dan een standaard toiletpot. Met een verhoogd hangtoilet heb je het beste uit beide werelden.

Een verhoogd toilet is ongeveer 8 centimeter hoger dan een regulier toilet. De bevestigingsgaten zitten echter vaak op dezelfde hoogte, waardoor er geen nieuw inbouwreservoir geplaatst hoeft te worden, als je al een hangend toilet hebt. Kies voor een afneembare zitting voor extra hygiëne, schoonhouden wordt dan heel gemakkelijk.

Aangepaste zorgwastafel

Wanneer je in een rolstoel komt, is het bereiken van een standaard wastafel vaak erg lastig. Door bij het badkamer renoveren te kiezen voor een aangepaste zorgwastafel kun je overal gemakkelijk bij. Het is zelfs mogelijk om een wastafel te kiezen die elektrisch in hoogte versteld kan worden. Dat is handig wanneer je met meerdere mensen gebruikmaakt van de wastafel. Deze zit dan altijd op de juiste hoogte.

Hoe ziet een zorgwastafel eruit?

De vorm van de wastafel is zo gemaakt dat je er met een rolstoel gemakkelijk gebruik van maakt. Doordat de hoogte in te stellen is, maken ook staande personen comfortabel gebruikt van dit sanitair. De kraan is gemakkelijk te bedienen en alle leidingen zijn weggewerkt, zodat je daar niet tegenaan komt.

Wil je een veilige én stijlvolle badkamer?

Vind snel een vakman voor een badkamerrenovatie voor senioren!

Handige hulpmiddelen

Naast aangepast sanitair zijn er ook verschillende hulpmiddelen om je badkamer een stuk comfortabeler en veiliger te maken. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld handgrepen of steunbeugels, maar ook een thermostaatkraan in de seniorendouche. Met een badlift of badstoel kan je altijd comfortabel badderen.

Hieronder lees je meer over deze mogelijkheden. Wil je liever meer informatie krijgen van een badkamervakman, of ben je op zoek naar deskundig advies voor jouw badkamer? Vraag gratis offertes aan!


Ga direct naar:


Badlift of tillift

Wanneer het niet mogelijk is om een instapbad te plaatsen, is een badlift of tillift een goede oplossing. Deze stoelvormige lift zorgt ervoor dat je gemakkelijk in en uit bad kunt stappen. Een dergelijke lift zorgt ervoor dat je weer veilig in en uit bad kan komen. Er bestaan elektrische badliften, maar ook opblaasbare.

Douche- en badstoel

In de douche of in bad loop je altijd risico om uit te glijden. Is onder de douche staan niet meer veilig? Met een douche- of badstoel kan je lekker gaan zitten tijdens het douchen. Het is een stevige stoel, die voorzien is van antislip poten. Zo blijft de stoel altijd goed staan, ook wanneer hij nat wordt.

badkamer voor senioren

Handgrepen en steunbeugels

De badkamer is een ruimte waarin een valpartij in een klein hoekje zit. Het is vaak een ruimte waarin je moet manoeuvreren om overal goed bij te kunnen. Met handgrepen en steunbeugels op de juiste plakken zorg je voor een veel veiliger ruimte. Bij het toilet helpen de beugels je bijvoorbeeld om gemakkelijk op te staan of te gaan zitten. Hetzelfde geldt in bad of onder de douche met een douchestoel.

Thermostaatkranen

Wanneer je gaat douchen of als je een bad neemt, wil je natuurlijk dat het water op de perfecte temperatuur is. Te heet of de koud is namelijk niet prettig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Met een thermostaatkraan is het instellen van de watertemperatuur heel gemakkelijk. Je hoeft niet zelf water te mengen, maar kiest gewoon de temperatuur die je het fijnst vindt.

Badkamer aanpassen voor ouderen?

Vergelijk offertes en vind de beste vakman met de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een badkamer voor senioren?

De kosten van een badkamerrenovatie voor senioren zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Een inloopdouche is een van de meest gekozen opties voor een badkamer voor senioren. Het plaatsen hiervan laat je doen vanaf €500,-.

Wil je liever een instapbad? Dan moet je rekenen op een gemiddelde prijs van €1.750,- tot €4.000,-. Een nieuwe vloer leggen met anti-sliptegels heeft een prijs van ongeveer €800,- tot €1.800,-.

Omdat de exacte prijzen afhankelijk zijn van je keuzes en je huidige badkamer is het lastig om deze hier te geven. Maar met onze offerteservice ontvang je snel de prijzen van een aantal badkamerspecialisten uit de buurt. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies de specialist met de beste prijs! Op deze pagina lees je meer over badkamerrenovatie kosten.

Badkamerrenovatie senioren: kosten 2024

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Aangepaste wastafel Vanaf €180,-
Hangend toilet €450,- tot €900,-
Inloopdouche Vanaf €500,-
Instapbad €1.750,- tot €4.000,-
Vloer (keramische badkamertegels of natuursteen) €800,- tot €1.800,-
Overige benodigdheden, zoals leidingen, elektra, sifons, etc. €50,- tot €350,-

*Let op: dit zijn algemene kosten. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

De prijs van een complete badkamerrenovatie voor senioren is afhankelijk van vele factoren. Niet alleen moet je rekening houden met de kosten van nieuw sanitair, ook zijn er andere kosten. Denk daarbij aan de prijs voor verlichting, het aanpassen van de vloer of het verleggen van leidingen.

 

Besparen op de kosten van een badkamerrenovatie voor senioren?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de laagste prijs!

Handige tips en aandachtspunten

Wanneer je een badkamer laat aanpassen voor senioren, zijn er veel keuzes die je moet maken. Je wilt natuurlijk de meest comfortabele badkamer realiseren. Dan is het belangrijk om ook vooruit te kijken en de ruimte bijvoorbeeld alvast aan te passen zodat je er ook in een rolstoel goed gebruik van kunt maken.

Waar moet je allemaal op letten bij een badkamerrenovatie voor senioren?

 • Zorg in het ontwerp voor je badkamer voor voldoende bewegingsruimte. Een ligbad is bijvoorbeeld misschien veel minder noodzakelijk als je in plaats daarvan een ruimte inloopdouche kan laten plaatsen.
 • Denk ook aan de kranen. Kies gemakkelijk te bedienen kranen, zoals een thermostaatkraan in de douche of in bad.
 • Laat het sanitair op de juiste hoogte voor jou plaatsen. Zo voorkom je onnodig bukken.
 • Vergeet niet om voor voldoende opbergruimte te zorgen, waar je zelf ook gemakkelijk bij kunt.
 • Voor een extra veilige badkamer laat je ook anti-slipvloertegels plaatsen. Daar glijd je niet snel op uit.
 • Laat direct een brede deur plaatsen. Dan kan je de badkamer ook gemakkelijk betreden als rolstoelgebruiker. Zorg er direct ook voor dat de drempel verwijderd wordt.

Specialist in schakelen? Start gratis offerteaanvraag en ontvang offertes van badkamerspecialisten bij jou uit de buurt!

Heb ik recht op een premie?

Een badkamerrenovatie voor senioren is vaak geen goedkope klus. Daarom is het fijn dat je waarschijnlijk in aanmerking komt voor een premie. Welke premies zijn er?

Ten eerste is er de renovatiepremie, die je kan aanvragen wanneer je woning minstens 30 jaar oud is en je werken aan de sanitaire installaties laat uitvoeren. Op vlaanderen.be vind je meer informatie.

Ten tweede is er een premie speciaal voor een senioren badkamerrenovatie. De aanpassingspremie is voor 65-plussers die hun woning willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. Wanneer je minimaal €1.200,- aan facturen kan overleggen en je inkomen niet te hoog is, ontvang je 50% van de facturen als premie terug. Meer informatie vind je op vlaanderen.be.

senioren badkamerrenovatie

Besparen? Gratis renovatie offertes vergelijken!

Wil je langer in je woning blijven wonen? Met een badkamerrenovatie voor senioren zorg je ervoor dat je woning is voorbereid op de toekomst. Een badkamerspecialist denkt graag met je mee om de meest comfortabele en luxueuze badkamer te realiseren. Zoek dus niet verder.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel de prijzen van diverse badkamerexpert uit de buurt. Door deze te vergelijken, vind je altijd de beste vakman voor een eerlijke prijs. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken