Badkamer laten renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie

Wil je een badkamerrenovatie laten doen, omdat je huidige badkamer echt aan vernieuwing toe is? Er zijn tal van mogelijkheden voor een renovatie. Zo kun je kiezen voor een basis badkamer die functioneel en van alle gemakken voorzien is, met een simpele douchecabine, een wastafel en een toilet.

Waan je jezelf liever in luxe? Dan kies je voor mooie natuurstenen als badkamertegel en neem je een inloopdouche met chique badkamerverlichting. Je leest op deze pagina alles over badkamerrenovatie en hoe het renoveren in zijn werk gaat.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van badkamerspecialisten bij jou uit de regio. Vergelijk, kies en bespaar op de kosten van een badkamerrenovatie! De aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.


Navigeer direct naar:


badkamer betegelen

Wat zijn de kosten van een badkamerrenovatie?

De kosten voor een badkamerrenovatie lopen nogal uiteen. Dit komt omdat het materiaal en de stijl van grote invloed zijn op de totaalprijs, net als de grootte van je badkamer. Wil je de badkamer renoveren met een klein budget? Dan kan dit vanaf €3.500,-. Liever een volledige renovatie, inclusief allerlei extra onderdelen? Dan reken je al gauw op een bedrag van €10.000,- of meer.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes en bespaar. Benieuwd waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes? Op de pagina offerte badkamerrenovatie lees je er alles over!

Naast het vergelijken van offertes zijn er ook andere manieren om te besparen op de kosten van een badkamerrenovatie. Zo is het mogelijk om te kiezen voor tweedehands badkamer meubels en tegels. Meer over deze en nog andere tips lees je op de pagina goedkoop badkamer renoveren.

Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijs.

Kosten badkamerrenovatie 2024

Type badkamerrenovatie Gemiddelde prijs, inclusief montage, materiaal en btw*
Badkamerrenovatie (budget) Vanaf €3.500,-
Badkamerrenovatie (standaard) Vanaf €6.000,-
Volledige badkamerrenovatie Vanaf €10.000,-
Onderdelen van de badkamerrenovatie
Ligbad (basic of luxe) €850,- tot €2.800,-
Douche (cabine of inloopdouche) €600,- tot €1.900,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Toilet €450,- tot €900,-
Vloer (keramische badkamertegels of natuursteen) €800,- tot €1.800,-
Overige benodigdheden, zoals leidingen, elektra, sifons, etc €50,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen, afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de diverse merken, wel of niet verleggen van leidingen, plaatsen van nieuwe cv-ketel, etc. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Meer informatie en advies over het renoveren van je badkamer?

Schakel een badkamerspecialist in die de badkamerrenovatie voor jou doet.

Hoe lang duurt een badkamerrenovatie?

Vaak is een badkamerrenovatie en behoorlijke klus. Daarom denken veel mensen ook dat ze lang overlast van de renovatie hebben. Het renoveren van een badkamer maak je echter zo ingrijpend als je zelf wilt. Het is mogelijk om een dergelijke renovatie in één week tijd uit te voeren. Dit is wel afhankelijk van je wensen. De meeste badkamerrenovaties zijn binnen 10 werkdagen klaar.

Nieuwe indeling

Bij een badkamerrenovatie zijn er tal van mogelijkheden. Er zijn 4 renovatiewerken die veel voorkomend zijn. Zo ook het kiezen van een compleet nieuwe indeling van de badkamer. Deze vorm van renovatie is aan te raden wanneer je toe bent aan iets heel nieuws, maar alle badkamermeubels nog in goede staat zijn.

Bij een nieuwe indeling worden de meubels en het sanitair verplaatst en laat je vaak de muur in een ander kleurtje schilderen. Dit zorgt voor een compleet nieuw aanzicht, zonder dat er veel breek- en sloopwerk nodig is.

Nieuwe badkamermeubels

Een andere mogelijkheid is om badkamermeubels te vervangen. Dit is geen goedkope klus. Wanneer je badkamermeubels echter zodanig verouderd zijn, is het toch aan te raden deze te vervangen. Je laat deze vorm van renovatie het beste door een badkamerspecialist doen.

Het is namelijk van belang dat het verwijderen van de oude badkamermeubels schadevrij gebeurt. Vervolgens moeten de nieuwe meubels ook op de juiste manier geplaatst en eventueel vastgezet worden.

Video: badkamer renoveren


Premie voor badkamerrenovatie?

Goed sanitair verhoogt het comfort in je woning en badkamer aanzienlijk. Er zijn vanuit de Vlaamse overheid verschillende premies voor badkamerrenovatie beschikbaar voor de renovatie van sanitair.

Heb je een woning die meer dan 30 jaar oud is en laat je sanitair installeren? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de renovatiepremie. Kijk op de website van de Vlaamse overheid voor meer informatie over deze premie.

Gehele badkamerrenovatie

Naast een andere indeling en het vervangen van een badkamermeubel, is het ook een optie om de complete badkamer te laten renoveren. Tijdens een volledige renovatie kan alles vervangen worden, van het bad en de douche tot de tegels, leidingen en boiler.

De prijs voor een volledige badkamerrenovatie kan hoog oplopen. Daarom is het aan te raden om een badkamerspecialist in te schakelen voor een klus.

Verplaatsen van de badkamer

De laatste vorm van een badkamerrenovatie is het verplaatsen van de badkamer naar een andere ruimte. Wanneer je een grotere badkamer wilt, is het mogelijk om een slaapkamer te verbouwen tot een badkamer. Het is wel belangrijk dat er leidingen gelegd kunnen worden.

Kies dan bijvoorbeeld voor de ruimte die boven de keuken ligt, zodat de leidingen eenvoudig doorgetrokken worden. Laat dit doen door een badkamer installateur.

Toe aan een badkamerrenovatie?

Bespaar op de kosten en vind een professionele badkamerspecialist!

Badkamerrenovatie, hoe werkt het?

Een badkamerrenovatie is een behoorlijke klus. Het is dus belangrijk dat je op de juiste manier te werk gaat. Er zijn verschillende stappen die genomen moeten worden bij een renovatie. Als eerst is het belangrijk om een ontwerp en grondplan te maken en vast te stellen of er breekwerk nodig is.

Vervolgens worden eventueel de afvoer en leidingen verlegd. Daarna kan begonnen worden aan de renovatie, waarbij het zaak is om eerst de badkamer te betegelen en het sanitair te installeren. Tot slot worden er badkamermeubels geplaatst. Lees hieronder meer over hoe deze stappen in zijn werk gaat. Het is ook mogelijk om de badkamer aan te passen voor senioren. Lees hier meer over badkamerrenovatie senioren.


Navigeer direct naar:


Ontwerp en grondplan

Voordat je begint aan de renovatie van de badkamer is het nodig om een ontwerp te maken met een indeling en een grondplan met afmetingen. Denk bijvoorbeeld aan waar het waterpunt komt voor de wastafel, wc en douchecabine en of er leidingen verlegd moet worden.

Houd minstens 20 centimeter tussen de verschillende objecten en vermijd een te groot badkamermeubel. Bedenk bij het ontwerpen van het grondplan welke ruimte er beschikbaar is, met hoeveel personen je in huis woont en welk materiaal je prefereert.

Wel of geen breekwerk?

Vind je de indeling en het sanitair nog mooi genoeg, dan is het niet nodig om alles eruit te breken. Ben je volledig uitgekeken op je badkamer en wil je een compleet nieuwe badkamer, inclusief vernieuwen van de badkamertegels, de wastafel en het plaatsen van een inloopdouche?

Dan zal er breekwerk aan te pas komen, omdat het oude sanitair en de badkamermeubels eruit gesloopt moeten worden. Je leest er op de pagina sanitair vervangen alles over!

Afvoer en leidingen

Heb je de oude badkamer eruit gesloopt of laten slopen? Controleer dan de afvoerbuizen, leidingen en toevoerkranen. Als alles naar behoren werkt, is er niets aan de hand. Soms moeten leidingen verlegd worden, als je de hele indeling vernieuwt of als je de badkamer in een andere ruimte laat plaatsen.

Informeer bij een installateur naar merken en types voor de afvoer en leidingen. Deze variëren onderling nogal sterk.

badkamer renovatie

Badkamer betegelen

Na het breekwerk en het laten verleggen van leidingen en afvoer, kan het betegelen van start gaan. Badkamertegels zijn relatief duur. Echter verschillen de prijzen onderling.

De prijs hangt voornamelijk af van het type tegel. Zo is een keramische wandtegel van faience bijvoorbeeld een stuk betaalbaarder dan een natuursteen van marmer. Het is ook mogelijk als u de badkamer laat betegelen om direct het toilet ook mee te nemen, zodat beide ruimtes in dezelfde stijl zijn.

Sanitair installeren

Vervolgens is het tijd om het sanitair te installeren. Afhankelijk van je wensen of je voor een basic of juist luxe badkamer gaat, wordt het sanitair geplaatst. Wens je meer comfort? Laat dan een inloopdouche plaatsen in plaats van een douchecabine.

Bovendien is het installeren van een bad ook een behoorlijke klus. Houd dus rekening met het feit dat de prijzen oplopen naarmate je meer luxe wenst.

Badkamermeubels plaatsen

Tot slot, als de badkamer betegeld is en het sanitair is geïnstalleerd, kunnen de badkamermeubels geplaatst worden. Badkamermeubels zijn er in ontzettend veel soorten, maten en stijlen. Heb je een groot huishouden? Laat dan een badkamermeubel met een dubbele wastafel plaatsen die onderin genoeg opbergruimte heeft.

Is je badkamer erg klein en heb je weinig ruimte? Plaats dan een smalle enkele wastafel. Alle mogelijkheden voor het renoveren van een kleine badkamer lees je op deze pagina.

kosten badkamerrenovatie

Besparen op badkamerrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Wil je jouw badkamer verbouwen, het huidige sanitair vervangen of de badkamertegels renoveren? Wil je een prijsoverzicht ontvangen voor het renoveren van een badkamer? Schakel een badkamerspecialist in!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van verschillende specialisten, die je onderling met elkaar vergelijkt. Zo bespaar je op je investering en vind je een gemakkelijk een goedkope vakman voor jouw badkamerrenovatie.

Gratis offertes vergelijken!