Inloopdouche plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Inloopdouche plaatsen

Steeds meer mensen kiezen ervoor een inloopdouche te plaatsen. Met een inloopdouche heb je volop de ruimte om te douchen, en sta je niet in een kleine, benauwde douchecabine. Bovendien heeft een inloopdouche een hele luxe uitstraling en oogt je badkamer daarmee een stuk ruimer. Ook een inloopdouche laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je tot 5 offertes van vakmannen in je regio. Vergelijk de prijzen en kies het bedrijf met het beste aanbod: je bespaart tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over het plaatsen van een inloopdouche: hoe dit gedaan wordt en wat je mogelijkheden zijn. We geven je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijs en sluiten af met belangrijke aandachtspunten.


Navigeer direct naar:


Waarom een inloopdouche laten plaatsen?

Er zijn verschillende redenen waarom het slim is je douchecabine te verplaatsen met een luxe inloopdouche. Het is een stuk veiliger en het risico op uitglijden is kleiner. Daarnaast is het hygiënischer en kun je een inloopdouche gemakkelijker schoonmaken. Ook voor senioren is een inloopdouche ideaal. Lees hier meer over badkamerrenovatie senioren.

De grootste redenen om een inloopdouche te kopen en te plaatsen:

 • Een inloopdouche is praktisch en veilig: omdat er geen hoge instap is, is de kans op uitglijden zo klein mogelijk.
 • Het is gemakkelijker schoon te maken dan een douchecabine, er zijn namelijk geen randen of hoeken waarin vuil ophoopt.
 • Sluit perfect aan op je eigen stijl: omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, kies je gemakkelijk voor een inloopdouche die aansluit op jouw stijl.
 • Je hebt veel keuzevrijheid wat betreft de afmetingen, zelfs in een kleine badkamer is een inloopdouche dus mogelijk!

Op zoek naar een badkamerspecialist voor het plaatsen van een inloopdouche? Vergelijk gratis offertes, en vind een specialist bij jouw uit de buurt!

inloopdouche plaatsen

Verschillende stijlen

Bij de keuze voor maken van een inloopdouche, heb je de keuze uit heel veel verschillende stijlen en modellen, zodat je gemakkelijk kiest voor een douche die past bij je badkamer.

Je hebt onder meer de keuze uit:

 • Moderne inloopdouche: deze heeft een lage, en strakke douchebak die gelijkloopt met de vloer. De douchewand is van glas, en de douchekop zelf is een luxe regendouche met een losse handdouche erbij.
 • Landelijke stijl: hierbij betrek je de inloopdouche bij de badkamer met een betegelde douchewand. In de douche worden nisjes gecreëerd waarin je de douchespullen kunt bewaren. Je doucht rechtstreeks op de tegelvloer, er is geen douchebak aanwezig
 • Design: de achterwand van de inloopdouche is betegeld met luxe, contrasterende tegels. De douchewand is van glas, met een profiel van staal.

Kom je er niet uit? Laat je adviseren door een badkamerspecialist. Start gratis offerteaanvraag!

Douchen in een douchebak of op tegels?

Als je een inloopdouche laat plaatsen, heb je de keuze voor een douchebak. Niet alle badkamertegels zijn geschikt om rechtstreeks op te kunnen douchen. Sommige tegels zijn te glad als ze nat worden, en in sommige gevallen zijn de voegen niet waterdicht genoeg. Laat dan een inloopdouche plaatsen met douchebak.

Wil je vanwege de veiligheid juist geen instap hebben? Dan kun je de douchebak op hetzelfde niveau leggen als je vloer. Is dit geen optie of wil je de inloopdouche laten plaatsen in een dag, dan is het slim om te kiezen voor een inloopdouche zonder douchebak.

Wat kost een inloopdouche?

De totale prijs voor het plaatsen van een inloopdouche van 90 x 160 cm begint vanaf €3.400,-. De kosten lopen verder op, afhankelijk van de keuzes die je maakt.

Hoe is deze prijs opgebouwd?

De kosten worden bepaald door onder meer de tegels: deze kosten ongeveer €25,- per m². Keramische tegels zijn relatief goedkoop, terwijl de kosten voor natuurstenen tegels snel oplopen. De douchewand is verkrijgbaar vanaf €450,-. Hierbij gaan we uit van een standaard glazen douchewand, voor een stalen douchewand of betegelde wand betaal je meer. Een overzicht van de kosten van het betegelen van de badkamer vind je hier.

Houd rekening met ongeveer €500,- aan bouwmaterialen, en de kosten voor het plaatsen liggen rond de €1.600,-. De arbeidskosten hangen af van het uurtarief van de badkamerspecialist en de benodigde werkzaamheden. Benieuwd naar exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Lees meer over inloopdouche plaatsen kosten op deze pagina. Via deze link vind je een handig overzicht van alle badkamerrenovatie kosten.

Onderdeel Gemiddelde prijs* Kosten bij een inloopdouche van 90cm x 160cm*
Tegels €25,- per m²- €250,-
Glazen douchewand Vanaf €450,- €450,-
Douchegoot €250,- tot €500,- €400,-
Douchebeslag Vanaf €200,- €200,-
Bouwmaterialen €500,- €500,-
Plaatsen €1.600,- €1.600,-
Totaalprijs Vanaf €3.400,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen die per badkamerspecialist kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsindicatie.

Inloopdouche plaatsen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Start gratis offerteaanvraag!

inloopdouche plaatsten prijs

Inloopdouche plaatsen: wat is het proces?

Inloopdouche laten plaatsen door een vakman?

De exacte werkzaamheden verschillen per situatie, maar in grote lijnen doorloopt de specialist 4 belangrijke stappen:

 • 1. Douchebak installeren
 • 2. Douchewandpanelen monteren
 • 3. Douchewand plaatsen
 • 4. De afwerking

Verplaats jij je douche? Houd er dan rekening mee dat de vakman ook de leidingen moet verplaatsen. De werkzaamheden nemen hierdoor meerdere werkdagen in beslag. Lees hier meer over op de pagina badkamer plaatsen of badkamerrenovatie.

Hieronder lees je meer over het proces van het plaatsen van de inloopdouche. Benieuwd wat het kost om jouw douche te vervangen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40%!


Ga direct naar:


Stap 1. Douchebak installeren

Wil je douchen op een douchebak? Dan is dit de eerste stap in het proces. De vakman plaatst de douchebak op de juiste plek en bouwt hieromheen eventueel een rand van gasbetonblokken. Hij sluit de sifon aan op de waterafvoer, en lijmt deze vast zodat er geen lekkages ontstaan. In de rand rondom de douchebak plaatst hij een serviceluik, zodat je altijd bij de afvoer kan als er wel een probleem is.

Stap 2. Douchewandpanelen monteren

Het plaatsen van douchewandpanelen is volledig optioneel, maar zorgt voor een nette en luxe uitstraling. Deze panelen kunnen rechtstreeks over de bestaande tegelmuur heen geplaatst worden: hierdoor is het ook een optie bij het plaatsen van een inloopdouche in 1 dag.

De vakman plaatst de douchewandpanelen en kit de randen dicht, zodat er geen water achter komt. Zo hoeft u niet bang te zijn voor schimmel of andere vochtproblemen.

Stap 3. Douchewand plaatsen

Daarna volgt het plaatsen van de douchewand: bij een inloopdouche is er geen deur aanwezig.

De wand kan geplaatst worden op twee verschillende manieren:

 • Met een muurprofiel: een aluminium of stalen muurprofiel wordt tegen de wand bevestigd, waarmee de glazen douchewand op z’n plek gehouden wordt.
 • Met een stabilisatiestang: bij douchewanden breder dan 40 centimeter wordt een stabilisatiestang gebruikt om de wand op z’n plek te houden. Deze wordt bovenaan de muur bevestigd, tussen de achterwand van de douche en de douchewand.

Stap 4. De afwerking

Tot slot volgt de afwerking van de inloopdouche. De vakman plaatst nu uw nieuwe kranen en de rest van het douchebeslag. Hierbij heb je de keuze uit heel veel verschillende modellen. Zo is de regendouche al een tijd lang populair en zijn er verschillende douchekoppen waarbij je profiteert van luxe extra opties. Het douchebeslag en de kranen zijn ook een goede manier om te besparen op de kosten, zonder in te leveren op de stijlvolle uitstraling van je inloopdouche!

Inloopdouche plaatsen in 1 dag

Wil je een inloopdouche maken in een bestaande badkamer, dan is het ook mogelijk om deze in 1 dag te plaatsen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de tegels in goede staat moeten verkeren en dat de indeling niet veranderd hoeft te worden.

In dat geval is het mogelijk om je oude douchecabine te verwijderen, en hier een nieuwe douchebak op te plaatsen. Voor de rest van de werkzaamheden, zoals het plaatsen van de douchewand en het aansluiten van de kranen, is geen breekwerk nodig. Zo kun je dezelfde avond al genieten van jouw nieuwe doucheruimte! Het is ook mogelijk om meer ook het toilet en de kranen te vervangen. Lees er meer over op de pagina sanitair vervangen.

Meer info over badkamer verbouwen lees je hier!

Inloopdouche laten plaatsen in 1 dag?

Vind snel een badkamerspecialist bij jou in de buurt en bespaar tot 40%!

inloopdouche laten plaatsen

Belangrijke aandachtspunten

Overweeg je een inloopdouche te plaatsen? Dan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Zo moet de douche natuurlijk groot genoeg zijn zodat jij je hier makkelijk in kan bewegen. Tegelijkertijd moet de douche niet te groot zijn dat je heel veel warmte verliest.

Hieronder zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor jou op een rij. Op zoek naar een badkamerspecialist voor een persoonlijk advies? Vraag gratis offertes aan en vind een vakman in jouw regio!


Ga direct naar:


1. Minimale afmetingen

Je maakt je inloopdouche zo groot of zo klein als je zelf wilt. Daarom is een inloopdouche geschikt voor elk type badkamer: groot of klein. Maar het is wel belangrijk dat er in de douche voldoende ruimte is om goed te kunnen bewegen. Specialisten houden voor een inloopdouche minimale afmetingen aan van 120 bij 90 centimeter.

2. Douchewand nodig?

In theorie zou je een inloopdouche zonder douchewand kunnen plaatsen, maar in de praktijk wordt dit bijna niet gedaan. Een douchewand voorkomt te veel warmteverlies en zorgt er bovendien voor dat het douchewater niet de hele badkamer nat maakt.

Je hebt de keuze uit een aantal verschillende douchewanden:

 • Douchewand tegen de wand: deze wordt met een profiel tegen de zijkant van de muur bevestigd.
 • Vrijstaande douchewand: deze staat parallel aan de muur, waarmee je een bijzonder effect creëert.
 • Draaibare zijwand: geschikt voor kleinere badkamers, een douchewand die je dicht kunt klappen als je niet onder de douche staat. Zo creëer je extra ruimte.

3. Afloop inloopdouche

Ook bij een inloopdouche is het natuurlijk belangrijk dat het douchewater goed wegloopt. Om deze reden is het nodig een afloop in je douche te creëren. Als deze er nog niet was, omdat je eerst een douchecabine had en nu zonder douchebak wilt douchen, dan moet de vakman de afloop nog aanleggen. Het doucheputje moet het laagst gelegen punt zijn.

De voordelen van een badkamerspecialist

Twijfel je of je zelf een inloopdouche wilt plaatsen? We raden je altijd aan om een vakman in te schakelen. Allereerst omdat je dan verzekerd bent van het mooiste resultaat. Bovendien is het plaatsen sneller afgerond, waardoor je zo snel mogelijk weer kunt douchen in je eigen badkamer. Ga je zelf aan de slag, dan kan dit meerdere werkdagen tot zelfs weken in beslag nemen: zeker als je tussendoor gewoon aan het werk bent!

De grootste voordelen van een badkamerspecialist:

 • Hij kan jouw inloopdouche al in 1 dag plaatsen!
 • Je krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot afmetingen, materiaal en badkamerontwerp.
 • Je weet zeker dat je inloopdouche stijlvol, maar ook praktisch is.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.

inloopdouche maken

Besparen op je inloopdouche? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij een inloopdouche laten plaatsen? Daar krijg je geen spijt van! Het ziet er heel stijlvol uit in je badkamer en verhoogt bovendien het comfort. Nog even en dan sta je heerlijk te douche in je ruime inloopdouche met luxe regendouchekop. Op zoek naar een badkamerspecialist om je hierbij te helpen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van specialisten in je regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de badkamerspecialist met de scherpste prijs. Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is bovendien gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken