Besparen op inloopdouche plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Inloopdouche plaatsen kosten

Een inloopdouche plaatsen tegen lage kosten is zeker mogelijk! Als je rekening houdt met de materiaalkeuze en een betaalbare vakman inschakelt, laat je al een inloopdouche installeren voor een totaalprijs vanaf €3.400,-! Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere vakmannen in je regio. Vergelijk de prijzen en kies de specialist met het beste aanbod, voor een besparing die oploopt tot wel 40%!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten voor een inloopdouche. Je leest hoe de prijs is opgebouwd, welke keuzes de kosten beïnvloeden en, belangrijker nog, hoe je de prijs voor de inloopdouche zo laag mogelijk houdt!


Navigeer direct naar:


inloopdouche laten plaatsen kosten

Hoeveel kost een inloopdouche?

De kosten voor het plaatsen van een inloopdouche beginnen vanaf €3.400,-. Dat is een totaalprijs voor zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Deze prijs wordt bepaald door onder andere de tegels (€25,- per m²), de glazen douchewand (vanaf €450,-) en de douchegoot (€250,- tot €500,-). Voor het douchebeslag beginnen de prijzen vanaf €200,-. Hoe luxer je douche, hoe hoger deze kosten uiteraard uitvallen.

Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer €500,- aan bouwmaterialen. De arbeidskosten voor het plaatsen zelf liggen, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden, rond de €1.600,-. Wil je meer in je badkamer aanpakken en ben je benieuwd naar de kosten? Lees meer informatie op badkamerrenovatie kosten.

Benieuwd wat een inloopdouche in jou situatie kost? Vraag gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Inloopdouche prijzen 2024

Onderdeel Gemiddelde prijs* Kosten bij een inloopdouche van 90cm x 160cm*
Tegels €25,- per m²- €250,-
Glazen douchewand Vanaf €450,- €450,-
Douchegoot €250,- tot €500,- €400,-
Douchebeslag Vanaf €200,- €200,-
Bouwmaterialen €500,- €500,-
Plaatsen €1.600,- €1.600,-
Totaalprijs Vanaf €3.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per badkamerspecialist kunnen verschillen. Wil je precies weten wat een inloopdouche gaat kosten? Vraag gratis offertes aan!

Goedkoop een inloopdouche laten plaatsen?

Vind een vakman in je regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Met je keuzes heb je zelf een grote invloed op de totaalprijs van de douche. Een standaard inloopdouche met eenvoudig douchebeslag laat je al plaatsen vanaf een prijs van €3.400,-.

Wil je iets meer luxe, dan is dat natuurlijk ook een optie! De prijzen van een inloopdouche met natuurstenen tegels, een luxe thermostaatkraan en een betegelde douchewand liggen gemiddeld rond de €5.000,-.

Gemiddelde prijzen

€3.400,- tot €5.000,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Goedkope inloopdouche
Vanaf €3.400,-

– Achterwand van PVC in plaats van tegels
– Eenvoudig douchebeslag
– Standaard glazen wand
– Afvoer en waterleidingen hoeven niet verlegd te worden

Luxe inloopdouche
Vanaf €5000,-

¬ Natuurstenen tegels
– Regendouche met losse handdouche
– Thermostaat kraan
– betegelde douchewand
– Afvoer en waterleidingen worden verplaatst

Start gratis offerteaanvraag

Hoe is de prijs opgebouwd?

De prijzen van een inloopdouche lopen enorm uiteen en verschillen per situatie. Gelukkig zijn er veel keuzes die je zelf kunt maken om op de kosten te besparen.

De totaalprijs is op te delen in drie belangrijke categorieën. Je betaalt ongeveer 35% aan arbeidskosten: dit zijn de kosten voor het plaatsen van de inloopdouche en het verwijderen van je oude douchecabine of het verplaatsen van de afvoeren. Daarnaast gaat maar liefst 55% van de prijs van je inloopdouche naar het materiaal. De overige 10% gaat naar de afvoerkosten. Besparen op een inloopdouche? Start gratis offerteaanvraag!

inloopdouche plaatsen prijsopbouw

5 prijsbepalers

De kostprijs van een inloopdouche hangt af van verschillende factoren. Dat is de reden dat elke inloopdouche een andere prijs heeft.

De belangrijkste prijsbepalers zijn onder andere:

 • De tegels die je kiest
 • De specifieke douchegoot
 • Je keuze voor een glazen of betegelde douchewand
 • Het douchebeslag
 • De bouwmaterialen en de plaatsing

Hieronder gaan we verder in op deze 5 belangrijke prijsbepalers en vertellen we je welke keuzes het voordeligst zijn. Ook tegen een scherpe prijs een inloopdouche plaatsen? Vraag gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!


Ga direct naar:


1. Tegels

De tegels die je kiest voor de achterwand en de vloer hebben een hele grote invloed. Keramische tegels zijn relatief goedkoop: de prijs begint vanaf €9,- per m². Wil je een iets meer natuurlijke uitstraling, dan is natuursteen een goede optie. Maar houd dan rekening met een hogere kostprijs! Voor leisteen betaal je gemiddeld €25,- tot €160,- per m² en voor kwartsiet loopt de prijs uiteen van €50,- tot €130,- per m². Kijk voor meer prijzen op de pagina badkamer betegelen kosten.

Soort tegel Gemiddelde prijs per m²*
Keramische tegels Vanaf €9,-
Leisteen €25,- tot €160,-
Hardsteen €30,- tot €130,-
Kwartsiet €40,- tot €150,-
Marmer €50,- tot €130,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per badkamerspecialist verschillen. Vraag gratis offertes aan voor een prijsindicatie op maat!

Douchewand van PVC

Een goedkoop alternatief voor tegels is een douchewand van PVC. Deze douchewand is helemaal waterdicht, en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en designs. Je kiest dus gemakkelijk een wand die past bij de rest van je badkamer.

Het voordeel van deze douchewand, is dat hij ook geplaatst kan worden over de tegels heen. De oude tegels hoef je niet eerst te verwijderen, wat de arbeidskosten zo laag mogelijk houdt.

Douchebak of tegels?

Bij een inloopdouche is het mogelijk een douchebak te plaatsen, maar het is geen vereiste. Je kunt, mits de vloertegels niet te glad zijn, ook douchen op de tegelvloer. Het voordeel hiervan is dat je geen instap hebt, en dat de douche heel toegankelijk is voor kinderen en senioren.

Een douchebak kost gemiddeld €250,- tot €500,-, exclusief arbeidskosten. Die bespaar je dus, als je kiest voor een inloopdouche zonder douchebak.

2. Douchegoot

Een douchegoot is één van de belangrijkste onderdelen van je douche. De prijzen variëren van €250,- tot €500,- en dat heeft vooral te maken met het materiaal en het design van de douchegoot. Een standaard doucheputje is de goedkoopste optie, maar dit heeft ook een goedkope uitstraling. Veel mensen kiezen voor een brede douchegoot van RVS: hierdoor stroomt het water bovendien snel weg en blijft er niet te veel water op de vloer staan.

Heb je een klein budget? Dan kun je ook kiezen voor een kleinere doucheput van PVC, om zo te besparen op de materiaalkosten.

inloopdouche plaatsen prijs

3. Glazen of betegelde douchewand?

Geen inloopdouche is compleet zonder douchewand.

Je hebt hierbij twee opties:

 • Goedkope optie: glazen wand. Dit oogt ruimtelijk en is geschikt voor moderne en tijdloze badkamers. De prijzen beginnen vanaf €450,- per stuk.
 • Duurdere optie: betegelde douchewand. Met gasbetonblokken bouwt de vakman een muurtje in de badkamer, en deze betegelt hij met tegels naar keuze. Deze optie is duurder, omdat zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten hoger liggen. Met een betegelde wand past je douche perfect bij de badkamer en is het zelfs mogelijk om nisjes te realiseren voor extra opslagruimte.

4. Douchebeslag

Met de keuzes voor het douchebeslag heb je de mogelijkheid om flink te besparen op de kosten, zonder dat het een invloed heeft op de uitstraling van de doucheruimte. Onder het douchebeslag verstaan we onder meer de muursteun die de glazen douchewand op z’n plek houdt, de kraan en de douchekop zelf.

Wil je optimale luxe? Kies dan voor een regendouche met een losse handdouche erbij. Combineer dit met een thermostaatkraan zodat je de watertemperatuur heel gemakkelijk regelt. Voor een iets kleiner budget is een standaard douchekop met mengkraan een goed idee. De prijzen voor het douchebeslag beginnen vanaf €200,-.

Inloopdouche plaatsen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en vindt betaalbare badkamer experts in jouw regio!

Gratis offertes vergelijken

5. Bouwmaterialen en plaatsing

Tot slot moet je rekening houden met ongeveer €500,- aan bouwmaterialen. Dit zijn de kosten voor de mortel, de voegen en de overige gebruikte materialen, zoals materiaal voor het verleggen van de leidingen.

Voor het plaatsen betaal je gemiddeld €1.600,-. De goedkoopste optie is je inloopdouche plaatsen op dezelfde plek als je oude douche. Dan hoeven er geen leidingen verplaatst te worden en hoeven er zelfs geen tegels geplaatst te worden. Dit gaat een stuk sneller en is daarom flink goedkoper.

Prijsvoorbeelden

Benieuwd wat het kost om een inloopdouche te plaatsen? Dat hangt voor een groot deel af van de specifieke werkzaamheden. Hieronder geven we je twee handige prijsvoorbeelden, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten.

 • Bad vervangen door inloopdouche: de vakman verwijdert eerst je bad en voert dit voor je af. Je laat de vloer betegelen met keramische tegels voor €9,- per m² (totaal 2m²) en kiest voor een eenvoudige glazen douchewand (€450,-), een relatief simpele maar stijlvolle douchegoot (€200,-) en standaard douchebeslag (€200,-). Je totaalprijs ligt in dat geval rond de €900,- exclusief arbeidskosten. Meer informatie lees je op de pagina sanitair vervangen.
 • Inloopdouche maken in bestaande badkamer: als er geen breekwerk uitgevoerd hoeft te worden, dan is dit een goedkope optie. Je hebt alleen een douchewand (€450,-), douchebeslag (€250,-) nodig. Je materiaalkosten liggen dan rond de €700,-.

Besparen op je inloopdouche? 5 praktische tips

Zo bespaar jij op de kosten van je inloopdouche:

 • 1. Kies goedkoop materiaal. De materiaalkosten bedragen ongeveer 55% van de totaalprijs. Kies voor materiaal van PVC in plaats van RVS en ga voor goedkope tegels om op de kostprijs te besparen.
 • 2. Help mee: misschien zijn er voorbereidende werkzaamheden die je kunt uitvoeren, om zo te besparen op de kosten. Denk aan het verwijderen van je oude douche of ligbad en het slopen van tegels.
 • 3. Vraag een premie aan: als je huis ouder dan 30 jaar is kom je in aanmerking voor de renovatiepremie, en wanneer je 65 jaar of ouder bent kun je mogelijk de aanpassingspremie aanvragen. Zo krijg je een deel van de kosten vergoed.
 • 4. Kies een bedrijf in de buurt: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de totaalprijs.
 • 5. Vergelijk de prijzen van verschillende bedrijven en kies de badkamerspecialist met het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de kostprijs! Lees hier waar je op moet letten bij het vergelijken van badkamer offertes.

inloopdouche laten plaatsen prijs

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Inloopdouche plaatsen? Schakel de hulp in van een vakman zodat je zeker weet dat er geen lekkages of andere problemen ontstaan. Je kunt besparen op de prijs door te kiezen voor een goedkope badkamerspecialist in je eigen regio. Op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offerteaanvragen van specialisten in je eigen regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken