Sanitair vervangen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Sanitair vervangen

Ben je je badkamer zat of is het sanitair verouderd? Wanneer je je sanitair niet meer goed schoon kunt krijgen, of wanneer bijvoorbeeld de wastafel kapot is, is het verstandig deze te vervangen. Op deze pagina lees je alles over het vervangen van sanitair in de badkamer. Schakel altijd een specialist in. Die houdt rekening met de hoogte van de tappunten van de waterleiding en zorgt voor een vakkundige plaatsing van je nieuwe sanitair.

Start gratis offerteaanvraag.

Vergelijk deze op prijs en aanbod en je ziet snel welke vakman de beste prijzen hanteert!

Waarom het sanitair van de badkamer vervangen?

Krijg je je badkamer niet meer goed schoon? Na verloop van tijd ontstaan er kleine scheurtjes in het glazuur van sanitair, waaraan vuil zich vasthecht. De enige oplossing is het vernieuwen van het sanitair. Je geeft je badkamer daarmee een geheel nieuw uiterlijk, zonder dat er een grote badkamerverbouwing nodig is.

Vaak kiest men voor een badkamerrenovatie om de volgende redenen:

  • Oud sanitair vertoont barstjes in het glazuur waarin vuil zich vastzet.
  • Je krijgt een nieuwe badkamer, zonder de gehele ruimte te renoveren.
  • Door het sanitair te vervangen geef je je badkamer een vernieuwd uiterlijk.


Navigeer direct naar:


sanitair vervangen

Belangrijk bij sanitair vervangen: de leidingen

Voordat je sanitair laat vervangen, is het handig om te bedenken waar de nieuwe toestellen komen. De gemakkelijkste optie is alles op dezelfde plek te laten. Dan zitten alle sanitaire leidingen en afvoeren op de goede plek. Ook hoef je dan het tegelwerk niet te vernieuwen. Wanneer je je douche op dezelfde plek laat, is het zelfs mogelijk om de kraan her te gebruiken, mits je dezelfde soort douche laat installeren.

Stel van tevoren vast wat de hoogte van de tappunten van de waterleiding is, en wat je wensen zijn voor het nieuwe ontwerp. Een keukenspecialist geeft creatieve oplossingen en maakt samen met je een mooi en praktisch badkamerontwerp.

Douchecabine vervangen

Wanneer je de douchecabine laat vervangen heb je verschillende keuzes. Bij een douchecabine komt in vergelijking met een inloopdouche iets meer kijken, vooral wanneer de douchebak in de vloer is verwerkt. Het verwijderen is dan een lastige klus. Wanneer de bak op de vloer is geplaatst, is het verwijderen eenvoudig.

Kies altijd voor een nieuwe bak die even groot of groter is dan de vorige. De laatste stap van de vakman is het plaatsen van de douchekraan.

Inloopdouche

Het vervangen van een inloopdouche in minder werk dan bij een douchecabine. Wil je dezelfde soort douche weer? Dan is het vervangen van de douchewand voldoende. Ook kun je de douchekraan laten vervangen.

Is het tegelwerk in je douche verouderd of kapot? Een specialist verzorgt dan het verwijderen van de oude tegels en zorgt voor strak nieuw tegelwerk. Kies voor grote tegels voor een ruimtelijk effect of voor kleinere als je een landelijke uitstraling wilt. Benieuwd naar de kosten? Een handig prijzenoverzicht staat op de pagina inloopdouche plaatsen kosten.


bad vervangen

Bad vervangen

Kalkplekken, slijtage en roestplekken zijn voor veel mensen redenen om een nieuw bad te laten installeren. Wanneer je de badkuip laat vervangen heb je keuze uit verschillende opties. Ga voor meer luxe met een badkuip met wellnessmogelijkheden. Of kies voor een gemakkelijk instapbad.

De vakman breekt eerst je oude bad uit, waarna hij de nieuwe badkuip plaatst. Wanneer je geen breek- en kapwerk wilt, is het ook mogelijk in de oude kuip een nieuwe te laten installeren. Vraag een badkamerexpert naar de mogelijkheden.

Geef je badkamer een nieuwe look door sanitair te vervangen!

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan.

Lavabo

We maken iedere dag gebruik van onze lavabo, waardoor er na een aantal jaren slijtage op kan treden. Dan is het tijd om de wasbak te vervangen. De specialist sluit eerst de sanitaire leidingen af en verplaatst deze zo nodig.

Na het verwijderen van de oude wastafel gaat de specialist verder met het plaatse van de nieuwe. Hij gebruikt speciale pluggen om ervoor te zorgen dat de lavabo goed vastzit. Wil je ook een nieuwe wastafelkraan? Laat deze direct door de specialist plaatsen.

Toilet

Is je huidige toilet aan vervanging toe? Laat dan een nieuw toilet installeren door een badkamerspecialist. Heb je een staand toiletpot en wil je die door een gelijksoortig model vervangen? Dan is het plaatsen snel klaar. De vakman verwijderd de oude wc en plaatst de nieuwe wc-pot vervolgens op de bestaande rioolaansluiting.

Wil je liever een hangende toiletpot? Ook dat is mogelijk. Een badkamerexpert denkt met je mee en plaatst de nieuwe wc vakkundig voor je.

Douchebak

Douchecabines zijn in de meeste gevallen op een douchebak gebouwd. In het ideale geval staat de bak op de badkamervloer. Dan is het verwijderen van de bak eenvoudig. Kies een nieuwe bak van dezelfde grootte of groter en laat deze installeren door een specialist.

Is de bak in de badkamervloer ingebouwd? Dan is het vervangen van de bak een lastiger klus. In sommige gevallen is het dan nodig om het tegelwerk mee te vernieuwen. Wanneer de nieuwe bak geplaatst is, monteert de vakman de cabine er snel bovenop.

Kraan

Een kapotte badkamerkraan valt meestal op doordat hij gaat druppelen of lastig open en dicht draait. De vakman draait bij het plaatsen van een nieuwe kraan eerst de hoofdkraan dicht.

Na het verwijderen van de oude badkamerkraan gaat de specialist direct verder met het plaatsen van de nieuwe. Hij sluit vervolgens de sanitaire leidingen voor warm en koud water op de juiste manier aan zodat je snel gebruikmaakt van je nieuwe badkamerkraan.

sanitair badkamer vervangen

Zelf sanitair vervangen of uitbesteden?

Ben je een handige klusser en wil je zelf nieuw sanitair plaatsen? Wanneer je daar ervaring in hebt en ruim de tijd hebt, is het mogelijk om zelf sanitair of sanitaire leidingen te installeren. Met weinig kluservaring kan een badkamer echter op een grote teleurstelling uitdraaien. Met een vakman weet je zeker dat het plaatsen van sanitaire toestellen snel en vakkundig uitgevoerd wordt.

Met een professionele badkamerspecialist profiteer je van de volgende voordelen:

  • Een vakman beschikt over specialistische kennis en ruime ervaring bij het plaatsen van badkamers.
  • Het verplaatsen van sanitaire leidingen is voor een specialist geen probleem.
  • De plaatsing van nieuwe sanitaire toestellen doet een expert snel en vakkundig.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes

Wat kost sanitair vervangen?

Wil je een nieuwe douche laten plaatsen, of juist een ligbad? In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van de gemiddelde kosten van renovatiewerkzaamheden. Het verwijderen en plaatsen van een nieuw ligbad kost gemiddeld €850,- tot €2.800,-. Wil je de wasbak laten vervangen? Houd dan rekening met bedragen tussen de €400,- tot €800,-.

Waar worden de prijzen door beïnvloed?

In de prijstabel zie je dat de prijzen uiteen kunnen lopen. De prijs hangt voor een groot gedeelte af van de keuze die je maakt voor de toestellen. Een ligbad met wellnessfunctie kost bijvoorbeeld meer dan een standaard badkuip. In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden.

Meer informatie over de badkamerrenovatie kosten.

Kosten sanitair vervangen 2024

Kosten sanitair vervangen in badkamer Gemiddelde kosten, inclusief btw en montage*
Douche (cabine of inloopdouche) €600,- tot €1.900,-
Ligbad (basic of luxe) €850,- tot €2.800,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Douchebak €420,-
Kraan €150,- tot €450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte kosten.

Bespaar op de totaalprijs van sanitair vervangen!

Vergelijk offertes en kies eenvoudig de goedkoopste badkamerspecialist.

Keuring sanitaire installatie nodig?

Bij verkeerd plaatsen van sanitaire leidingen kunnen problemen ontstaan. Zo kan de kwaliteit van het water verminderen, of er ontstaan vervelende lekken. Een verkeerde installatie kan onveilige situaties ontstaan. Daarom heeft de Vlaamse overheid een verplichte keuring van sanitaire leidingen ingevoerd bij nieuwbouw en renovatie.

Wat betekent deze keuring voor jou?

Wanneer je nieuwe sanitaire leidingen of toestellen laat plaatsen, moeten deze gekeurd worden voor dat je ze in gebruik neemt. De keuring moet door een erkende keurder uitgevoerd worden, vaak van je watermaatschappij. Op vlaanderen.be vind je meer informatie over de keuring van sanitaire leidingen.

sanitair vervangen kosten

Besparen op sanitair vervangen? Vergelijk offertes

Wil je je badkuip vervangen door een nieuw model met bubbelbadfunctie? Of wil je het sanitair expansievaat laten vervangen? Met het renoveren van sanitaire toestellen geef je je badkamer een vernieuwd uiterlijk, zonder dat een grote verbouwing nodig is. Een badkamerspecialist geeft je graag meer informatie over de mogelijkheden en voert het vernieuwen vakkundig voor je uit.

Start nu je gratis offerteaanvraag..

Deze offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend! Vergelijk de prijzen en kies eenvoudig en snel de badkamerexpert met de beste prijs en service!

Gratis offertes vergelijken!!