Badkamer laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamer plaatsen

Wanneer je je huis aan het verbouwen bent, laat je natuurlijk een nieuwe badkamer plaatsen. Of is je badkamer te klein en wil je deze verplaatsen naar een andere ruimte, ook dan is een nieuwe badkamer onvermijdelijk. Je leest hier dat er bepaalde dingen zijn waar je rekening mee moet houden, zoals de locatie en het grondplan voor de inrichting. Maar ook welke materialen je kiest en of de huidige CV-ketel nog aan de eisen voldoet. Een normale badkamerrenovatie duurt gemiddeld 10 werkdagen, dit is wel afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren.

Start gratis offerteaanvraag.

Vergelijk offertes en vind de juiste installateur voor de klus, zo kun je tot wel 40% besparen.Navigeer direct naar:


badkamer plaatsen

Wat kost een nieuwe badkamer plaatsen?

Wat het plaatsen van een nieuwe badkamer kost, is afhankelijk van een aantal dingen. Natuurlijk is dit de grootte van de ruimte: hoe groter de badkamer, hoe hoger de kosten. Bovendien hebben je stijl en materiaalkeuze ook een behoorlijke invloed op de totaalprijs. Daarnaast zijn er ook vele extra die je kunt kiezen. Denk hierbij aan het plaatsen van badkamermeubels, een whirlpool of vloerverwarming. Dit alles zorgt ervoor dat het niet eenvoudig is om exacte prijzen te noemen voor een nieuwe badkamer. Heb je niet zo’n groot budget? Lees dan hier hoe je een goedkope badkamer vindt!

In tabel op deze pagina staan de gemiddelde prijzen. Deze zijn inclusief montage, materiaal en btw. Lees meer over de kosten op de pagina badkamerrenovatie kosten.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes

Badkamer plaatsen kosten 2024

Nieuwe badkamer plaatsen Gemiddelde prijzen, inclusief montage, btw en materiaal*
Budget badkamer €2.500,- tot €5.500,-
Standaard badkamer €3.800,- tot €5.600,-
Luxe badkamer €6.800,- tot €9.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een badkameroppervlakte van 9m². Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuwe badkamer?

Een badkamerspecialist geeft advies en informatie.

Welke locatie voor het plaatsen van een nieuwe badkamer?

Het bouwen van een nieuws huis, of het renoveren van je woning zorgen ervoor dat je moet nadenken over de locatie van de badkamer. Je brengt zowel in de ochtend als in de avond meerdere bezoekjes aan deze ruimte: of om te douche en tanden te poetsen of om naar het toilet te gaan. Het is dus aan te raden om de badkamer op een centrale plek te plaatsen en installeren.

Met een beetje creativiteit is het mogelijk om een badkamer op zolder te installeren met een douchecabine en toilet, of een inloopdouche met een lavabo tussen 2 slaapkamers in. Waar je ‘m plaatst, is volledig afhankelijk van jouw wensen, het budget en de ruimte die er beschikbaar is.

Grondplan voor de inrichting

Voordat je begint met het plaatsen en installeren van de badkamer is een ontwerp met een grondplan van de indeling een belangrijk onderdeel. Bij zo’n ontwerp is het goed om over bepaalde zaken na te denken. Bijvoorbeeld waar het waterpunt en de waterleidingen komen.

Zorg bijvoorbeeld ook dat een bad of toilet eventueel onder een schuin dak geplaatst kunnen worden en dat er minstens 20 centimeter afstand zit tussen de objecten. Maak handig gebruik van hoekjes en nissen en plaats de douche en wastafel altijd op een muurhoogte van minstens 200 centimeter. Verder is het belangrijk om de beschikbare ruimte, de materiaalkeuze en het budget in het achterhoofd te houden.

badkamer plaatsen kosten

Badkamer plaatsen, hoe werkt het?

Het plaatsen van een badkamer is een behoorlijke klus. Daarom is het goed met een aantal dingen rekening te houden. Denk hierbij aan de plaatsing van leidingen en afvoerbuizen, hoe je de muren en het plafond afgewerkt wil hebben.

Maar ook het leggen van de badkamervloer en het installeren van het sanitair zijn belangrijke onderdelen.

1. Leidingen en afvoerbuizen

Zowel bij een nieuw huis als bij een badkamerrenovatie is het goed om rekening te houden met de plaats van de badkamer en ander sanitair. Als de elektriciteit is gelegd, installeer je leidingen voor het sanitair en de verwarming van de radiator.

In het beste geval liggen je keuken en badkamer zo dicht mogelijk bij elkaar. Op die manier hoef je minder buizen te leggen of hoeven afvoerbuizen niet omgelegd te worden.

2. Afwerken muren en plafond

Nu is het tijd voor de afwerking van het plafond en de muren. Er zijn 2 mogelijkheden, namelijk waterwerende bepleistering en waterresistente gipskartonplaten. Wil je een muur of douchewand met wandtegels bezetten? Kies dan voor waterbestendige cementmortel als bepleistering. Voor de afwerking kies je bijvoorbeeld voor de plaatsing van badkamertegels op de wanden en schilder je het plafond en de rest van de muren.

Bij wandtegels zijn er verschillende opties, bijvoorbeeld kleine mozaïektegels of juist grote keramische of natuurstenen tegels. Meer informatie? Lees op de pagina badkamer betegelen alles over de kosten en opties.

Nieuwe badkamer plaatsen

Bespaar tot wel 40% en vind de juiste vakman voor de klus!

3. Badkamervloer leggen

Voor je badkamer zijn er verschillende qua afwerking mogelijk, namelijk kurk, gietvloer, beton, parket, laminaat, badkamertegels of marmer. Een betonvloer is vanaf een bepaalde dikte waterdicht, dus heb je een waterdichte ondergrond nodig. Bij een gietvloer is de aansluiting naadloos, wordt de vloer niet glad en is de vloer waterdicht.

Kurk is wel waterafstotend, maar heeft een bepaald laagje die om de zoveel tijd vernieuwd moet worden. Badkamertegels zijn ook nog steeds populair en worden steeds vaker doorgetrokken als wandtegel. Keramische tegels zijn dan een goede oplossing, omdat ze eenvoudig op een bestaande tegel gelijmd kunnen worden.

4. Sanitair installeren

Als de hele badkamer is afgewerkt, is het tijd voor het installeren van het sanitair zoals het bad, de douchecabine of inloopdouche, de lavabo en eventueel een toilet. Daarna kunnen de badkamermeubels neergezet worden, om het complete plaatje af te maken. Kranen de juiste aansluiting en worden juist afgesteld. Er wordt een siliconekit aangebracht en al het sanitair wordt getest op een correcte werking.

Bovendien wordt er een controle uitgevoerd op eventuele lekkages van het sanitair. Schakel een installateur in om het sanitair te installeren, de badkamerspecialist weet namelijk hoe dit moet.

Voldoet de huidige CV-ketel?

Ga tenslotte na of de huidige CV-ketel voldoet aan de eisen. Als je behoefte hebt aan een groter watervolume of als de ketel verouderd is, is het plaatsen of verbouwen van een badkamer het moment om ‘m te vervangen.

Is de CV-ketel nog redelijk nieuw, maar levert die te weinig vermogen? Dan is het mogelijk om de installatie aan te vullen met een warmtepompboiler of zonneboiler.

nieuwe badkamer plaatsen

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen of de recente badkamer verplaatsen naar een andere ruimte? Benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen van een badkamer? Schakel dan een badkamerspecialist in die de badkamer voor je plaatst.

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag offertes aan via het offerteformulier en ontvang een aantal offertes op maat. Vergelijk deze onderling en kies een installateur uit jouw buurt. Door te vergelijken bespaar je op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!