Besparen op een nieuwe badkamer?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Nieuwe badkamer: prijs en informatie

Met een nieuwe badkamer verhoog jij je wooncomfort! Laat eindelijk dat ligbad plaatsen dat je al jaren wilt hebben, of kies voor een dubbele wasbak zodat niemand zich meer hoeft te haasten in de ochtend! Wil je weten wat het plaatsen van een nieuwe badkamer kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk verschillende offertes van specialisten in jouw regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je wat het inhoudt om een nieuwe badkamer te plaatsen. Je vindt informatie over de vele mogelijkheden, over de aanpak van een nieuwe badkamer én de kosten. Tot slot geven we je een paar praktische tips om te besparen op de kosten!


Navigeer direct naar:


nieuwe badkamer

Stappenplan: zo laat je een nieuwe badkamer aanleggen

Als jij je badkamer laat vernieuwen, dan ben je ongetwijfeld nieuwsgierig hoe dit precies in z’n werk gaat. Hieronder gaan we dieper in op het stappenplan van een badkamer plaatsen.

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd, hangt af van de staat van je huidige badkamer én je nieuwe plannen. Wil jij je badkamer all-in laten verbouwen, dan ziet het stappenplan eruit als hieronder.

Badkamerspecialist inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een specialist bij jou uit de buurt!

Ontwerp en aanpak

Voordat een nieuwe badkamer geplaatst wordt, wordt er een ontwerp gemaakt. Als je een badkamerspecialist inschakelt dan maakt deze een badkamer ontwerp op maat voor je. Neem bij het gesprek de afmetingen van je badkamer mee: op die manier wordt het ontwerp gemaakt voor de bestaande ruimte, en is ook direct duidelijk hoeveel materialen er nodig zijn.

Als je het ontwerp is opgesteld is ook duidelijk welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de leidingen, het verwijderen van de huidige badkamertegels en het verplaatsen van sanitair.

Offerte en planning

Aan de hand van het ontwerp wordt een nauwkeurige badkamer offerte opgesteld. Als jij akkoord gaat met de offerte én met het ontwerp, dan ondertekenen jij en de badkamerspecialist de offerte. Nu staat de prijs vast!

Nu alles akkoord is, wordt de planning gemaakt. De badkamerspecialist kijkt wanneer de nieuwe badkamer geleverd kan worden en wanneer de vakman tijd heeft om jouw badkamer te installeren. Aan de hand hiervan maakt hij een planning. Houd er rekening mee dat er tussen het moment van de aankoop en het moment van plaatsen nog enkele maanden kunnen zitten!

Uitvoeren werkzaamheden

Op de afgesproken datum komt de vakman bij je thuis langs om je nieuwe badkamer te installeren.

De plaatsing bestaat uit verschillende fases:

  • Fase 1: sloopwerk. De vakman demonteert het sanitair en verwijdert alle tegels uit de badkamer.
  • Fase 2: leidingen verleggen. Verander je de indeling? Dan moeten de leidingen en de afvoeren verlegd worden naar de juiste plek. Deze staan allemaal aangegeven op het ontwerp en de specialist zal de leidingen netjes in de muur of in de vloer wegwerken.
  • Fase 3: betegelen. Nu is het tijd om de tegels te plaatsen. De vakman begint met de wandtegels en plaatst daarna de vloertegels.
  • Fase 4: sanitair installeren. Wanneer alle tegels geplaatst zijn wordt het sanitair geïnstalleerd. De vakman controleert de aansluitingen zodat hij zeker weet dat er geen lekkages zijn. Na een flinke poetsbeurt is je badkamer klaar voor gebruik!

nieuwe badkamer prijs

Nieuwe badkamer plaatsen: welke keuzes moet je maken?

Wanneer je een nieuwe badkamer wilt laten plaatsen, dan heb je volop de keuze uit verschillende onderdelen, indelingen en mogelijkheden. Hieronder leggen we je uit welke keuzes je moet maken bij het plaatsen van een nieuwe badkamer.

Benieuwd naar de kosten hiervoor? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

De grootte van de badkamer

De afmetingen van de badkamer hebben een grote invloed op de mogelijkheden. Heb jij een kleine badkamer dan is de kans dat een bad in de ruimte past erg klein. Je kunt er eventueel voor kiezen om de badkamer te verplaatsen naar een ander vertrek in de woning, of om de badkamer te vergroten. Dit heeft wel een grote invloed op de prijs van de nieuwe badkamer, omdat er veel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden!

De materialen

Welke materialen je gebruikt heeft invloed op de stijl van de badkamer. Wil je een meer natuurlijke sfeer, dan zijn aardse tonen en natuurstenen tegels een goede keuze. Voor een meer moderne look zijn strakke keramische tegels een betere optie. Houd ook rekening met de keuze voor materialen voor het badkamermeubel. Kies je voor kunststof of toch liever voor klassiek hout?

Design en inrichting

Een badkamerspecialist helpt je met het ontwerp, maar het is wel belangrijk dat jij weet wat je wil. Bedenk dus alvast over hoe je de badkamer eventueel zou willen inrichten en welke elementen jij belangrijk vindt. Wil je graag een ligbad in de inrichting of vind je een tweede toilet belangrijker? De stijl van het sanitair en het badkamermeubel is hierbij ook belangrijk. Om erachter te komen wat je precies wilt, is het fijn om eens een kijkje te nemen in een showroom.

Praktische zaken: opbergruimte, handdoekrekken etc.

Naast de zaken omtrent het uiterlijk, is het ook belangrijk om rekening te houden met praktische zaken. Heb jij opbergruimte in de badkamer nodig? Voor bijvoorbeeld de handdoeken, voor zeep of schoonmaakmiddelen of andere dingen. Laat je vloerverwarming plaatsen of moet je ook nog een radiator kwijt in de badkamer? Maak voor jezelf een lijstje met alles wat jij belangrijk vindt, zodat de specialist dit direct mee kan nemen in het ontwerp.

kosten nieuwe badkamer

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een nieuwe badkamer? Tips en tricks

Een nieuwe badkamer laat je niet elke dag plaatsen. Het is dus belangrijk om je goed voor te bereiden: niet alleen op de eerste afspraak met de badkamerspecialist, maar ook op de verbouwing zelf! Hieronder geven we je een paar tips voor jouw badkamerverbouwing!

  • Kies voor opbergruimte: waarschijnlijk heb je meer opbergruimte dan je nodig hebt. Door in badkamers in de hoogte te werken in plaats van in de breedte, kun je ongebruikte ruimte benutten voor extra opbergruimte!
  • Vergeet de ventilatie niet: is er geen raam in je badkamer, dan moet je een andere manier bedenken om condensvocht af te voeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je mooie nieuwe badkamer geen problemen met schimmel krijgt.
  • Ga voor een onderhoudsvriendelijke badkamer: kies voor een zwevend toilet dat gemakkelijk te reinigen is en laat bijvoorbeeld een naadloze plaat als douchevloer installeren. Eventueel kun je ook een waterontharder laten plaatsen, zodat je geen last meer hebt van kalk!
  • Vervang direct oude leidingen: als je de badkamer toch openbreekt, is dat het ideale moment om ook eens te kijken naar de leidingen. Door oude leidingen direct te vervangen, voorkom je dat je over een jaar of twee de vloer weer open hoeft te breken voor een lekkage.

Badkamers voorbeelden: doe inspiratie op!

Ga jij binnenkort een nieuwe badkamer plaatsen? Dan is het fijn om alvast wat inspiratie op te doen. Deze vind je online, maar ook in showrooms van badkamer experts zelf! Vaak kun je op afspraak langskomen om een kijkje te nemen. Let op het gebruik van kleuren, materiaal en tegels, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat jij mooi vindt, en wat jij in je badkamer wilt.

Ook online vind je talloze informatie. Zoek op Pinterest bijvoorbeeld naar badkamerinspiratie. Hier kun je ook slimme oplossingen vinden voor kleine badkamers, zodat je een goed beeld krijgt van alles wat er eventueel mogelijk is.

Wat kost een nieuwe badkamer?

Wat gaat een nieuwe badkamer inclusief montage kosten? Dat hangt af van je eigen keuzes. Een budget badkamer laat je al plaatsen vanaf €2.500,- tot €5.500,-. Hierbij kies je voor basis merkloos sanitair en kies je een betaalbare keramische tegel. Wil je iets meer luxe, dan betaal je voor een standaard badkamer rond de €3.800,- tot €5.600,-.

Voor extra luxe, met A-merk sanitair, vloerverwarming en luxe natuurstenen tegels, betaal je iets meer. Houd rekening met hosten rond de €6.800,- tot €9.000,-. Ook hier geldt dat de prijzen verschillen per situatie. Alleen een badkamerspecialist kan jou een offerte op maat geven aan de hand van jouw wensen en het nieuwe ontwerp.

Nieuwe badkamer: prijs in 2024

Nieuwe badkamer plaatsen Gemiddelde prijzen, inclusief montage, btw en materiaal*
Budget badkamer €2.500,- tot €5.500,-
Standaard badkamer €3.800,- tot €5.600,-
Luxe badkamer €6.800,- tot €9.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor een badkameroppervlakte van 9m². Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van een nieuwe badkamer?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Kosten nieuwbouwwoning zijn lager

De kosten voor een nieuwe badkamer in een nieuwbouw huis zijn vaak lager dan in een bestaand huis.

Hoe zit dat?

Het voordeel van nieuwbouw is dat er nog geen badkamer aanwezig is: er is dus geen sloopwerk nodig! Als je tijdens de bouw een badkamer laat ontwerpen, dan kunnen de bouwvakkers hier bij de bouw rekening mee houden. Ze plaatsen de leidingen dan direct op de juiste plek, zodat de badkamerspecialist direct de badkamer kan installeren. Zo ben je bij nieuwbouw vaak goedkoper uit!

Wat bepaalt de prijs van een nieuwe badkamer?

De prijs van een nieuwe badkamer kan enorm verschillen. De kosten worden beïnvloed door de afmetingen van de badkamer en je keuzes wat betreft het materiaal en het ontwerp. Kies je voor luxe opties, dan lopen de kosten hoger op.

Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden. Wil jij een badkamerspecialist inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Soort tegels of stucwerk

Eén factor die belangrijk is in het bepalen van de prijs, is de keuze voor de afwerking van je wanden. Badkamertegels zijn klassiek en worden al jarenlang gebruikt, maar stucwerk is tegenwoordig ook een optie.

Keramische tegels zijn een voordelige keuze: je betaalt slechts €12,- tot ongeveer €60,- per m² en hebt de ruime keuze uit verschillende kleuren en designs. Voor een meer natuurlijke tegel is natuursteen een betere optie, maar de prijs ligt ook een stuk hoger: rond de €20,- tot €60,- per m².

Glad stucwerk is een goede manier om je badkamer af te werken. Dit kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m² en is dus relatief goedkoop. Vaak wordt dit gecombineerd met badkamertegels.

Op de pagina badkamer betegelen kosten lees je alles over de mogelijkheden en de prijzen.

Stucwerk of Tegels: inclusief plaatsing Prijs per m²*
Keramische wand en vloertegels €12,- tot €60,-
Terracotta tegels wand en vloer €15,- tot €30,-
Grestegels wand en vloertegels €12,- tot €35,-
Cementtegels €40,- tot €80,-
Natuursteen tegels €20,- tot €60,-
Leisteen €20,- tot €120,-
Hardsteen vloer en wandtegels €25,- tot €120,-
Marmer €30,- tot €120,-
Graniettegels €40,- tot €90,-
Glad stucwerk €15,- tot €20,-
Tadelact (waterdicht stucwerk) €80,- tot €160,-
Betonlook / betonstuc (waterdicht stucwerk) €80,- tot €140,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Kies een nieuwe badkamer en profiteer van een scherpe prijs!

Vind een betaalbare badkamerspecialist in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Grootte van de badkamer

Hoe groter je badkamer, des te meer materiaal er nodig is en des te duurder de kosten. Daarnaast geldt dat je vaak een kwantumkorting krijgt bij grotere klussen. Heb je 10 m² aan tegels nodig dan ligt de prijs per vierkante meter waarschijnlijk hoger dan wanneer je 40 m² aan tegels nodig hebt! Het formaat van de badkamer kan dus ook in jouw voordeel spelen.

Extra opties

Je kunt eventueel kiezen voor extra opties. Vloerverwarming is bijvoorbeeld enorm waardevol, omdat je hiermee geen radiatoren meer hoeft te plaatsen: comfortabel en ruimtebesparend! De kosten tot 10 m² liggen rond de €755,-.

Voor iets meer luxe is een whirlpool of stoomdouche ook een optie! De kosten hiervan kunnen aardig oplopen. Zo liggen de prijzen van een whirlpool gemiddeld tussen de €2.700,- tot €6.700,- en betaal je voor een stoomdouche rond de €1.600,- tot €4.300,-.

Extra optie Gemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)* Toelichting
Vloerverwarming €755,- tot 10 m² als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad €2.700,- tot €6.700,- en wellness badmeubel met bijvoorbeeld bubbels in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine €1.600,- tot €4.300,- Stoomcabine met massagestralen, led verlichting en radio.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per badkamerbedrijf. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan!

nieuwe badkamer inclusief montage

Bespaartips: zo kun je de kosten van een nieuwe badkamer verlagen

Wil jij een nieuwe badkamer tegen een scherpe prijs? Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Hieronder geven we je een paar praktische tips.

Wil jij weten wat een nieuwe badkamer echt gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Ga zelf aan de slag

Door zelf mee te helpen bespaar je de badkamerspecialist waardevolle tijd en houd je de kosten zo laag mogelijk. Je kunt helpen door het sanitair alvast zelf te demonteren of door de tegels te verwijderen. Het is zelfs mogelijk om alle sloopwerken zelf uit te voeren en alleen de montage van de nieuwe badkamer uit te besteden! Vraag je badkamerspecialist welke werkzaamheden jij alvast voor hem kunt uitvoeren.

Ga voor budget sanitair

Kwaliteit voor een lage prijs? Kies voor oudere lijnen van A-merk sanitair. Deze zijn vaak in de uitverkoop verkrijgbaar, maar toch van topkwaliteit. Een andere optie is showmodellen. Showmodellen zijn alleen gebruikt in de showroom en daarom een stuk goedkoper te krijgen dan nieuw sanitair!

Renoveren is goedkoper dan vernieuwen

Als je je badkamer wilt vernieuwen, kun je eventueel kiezen voor een badkamerrenovatie. Renoveren is goedkoper dan een complete badkamer, omdat je de goede elementen behoud. Denk bijvoorbeeld aan sanitair dat je hergebruikt of tegels die je laat zitten. Vaak behoud je ook dezelfde indeling, waardoor de leidingen niet verplaatst hoeven worden: zo bespaar je flink op de kosten! Meer handige tips om te besparen op de kostten lees je op de pagina goedkope badkamer.

Vergelijk offertes

Het vergelijken van offertes is dé manier om de goedkoopste badkamerspecialist te vinden. Wist je dat elke vakman een eigen prijs hanteert? Door te vergelijken vind je de vakman met de beste prijs en bespaar je tot wel 40% op de totale kosten. Je doet dit eenvoudig via onze gratis offerteservice! Lees op de pagina badkamerrenovatie offerte waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes.

nieuwe badkamer plaatsen

Nieuwe badkamer nodig? Vergelijk offertes!

Ben jij ook toe aan een nieuwe badkamer? Laat je helpen door een vakman. Een ervaren badkamerspecialist helpt met het opstellen van een badkamerontwerp, het verplaatsen van de leidingen en de montage van je sanitair. Zo hoef je maar één vakman in te schakelen! Benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Je kunt deze offertes nu vergelijken op basis van prijs en aanbod, en zo de beste badkamerspecialist inschakelen! Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Je aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken