Badkamer renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie kosten

Je wilt een badkamerrenovatie laten doen, want je badkamer is verouderd. Wat zijn de kosten van het renoveren? Dit hangt van een aantal onderdelen af. Een vernieuwing met alleen basic sanitair is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan renoveren met luxe materialen en allerlei extra opties. Bovendien is een kleine badkamer renoveren minder duur dan een grote badkamer. Benieuwd naar de prijs van een badkamerrenovatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Vul je gegevens in op het offerteformulier. Je ontvangt dan verschillende offertes van specialisten uit de buurt. Vergelijk deze en vind de juiste badkamerspecialist.Navigeer direct naar:


badkamerrenovatie kosten

Wat kost een badkamerrenovatie?

Wat de precieze kosten voor een badkamerrenovatie zijn, is lastig te bepalen. Het hangt namelijk af van bepaalde factoren. Heb je weinig budget of een kleine badkamer, dan renoveer je de badkamer vanaf €3.500,-. Wil je wel wat meer stijl dan alleen basic, dan denk je aan een standaard renovatie. Deze heb je vanaf €6.000,-.

Speelt geld geen rol en wil je de badkamer volledig renoveren? Denk dan al gauw aan €10.000,-. Dezelfde prijzen gelden voor een badkamerrenovatie voor senioren. In tabel op deze pagina vind je gemiddelde prijs van een badkamerrenovatie. Alle prijzen zijn inclusief montage, materiaal en btw.

Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!. Lees op deze pagina waar je op moet letten bij het vergelijken van badkamerrenovatie offertes.

Gemiddelde prijs van badkamerrenovatie 2024

Type badkamerrenovatie Gemiddelde prijs, inclusief montage, materiaal en btw*
Badkamerrenovatie (budget) Vanaf €3.500,-
Badkamerrenovatie (standaard) Vanaf €6.000,-
Volledige badkamerrenovatie Vanaf €10.000,-
Onderdelen van de badkamerrenovatie
Ligbad (basic of luxe) €850,- tot €2.800,-
Douche (cabine of inloopdouche) €600,- tot €1.900,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Toilet €450,- tot €900,-
Vloer (keramische badkamertegels of natuursteen) €800,- tot €1.800,-
Overige benodigdheden, zoals leidingen, elektra, sifons, etc €50,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen, afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de diverse merken, wel of niet verleggen van leidingen, plaatsen van nieuwe cv-ketel, etc. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar kosten van een badkamerrenovatie?

Via het offerteformulier vraag je vrijblijvend offertes aan, zo vind je de juiste badkamerspecialist!

Premie op badkamerrenovatie?

Laat je de badkamer renoveren, dan wil je de kosten zo laag mogelijk houden. De Vlaamse Overheid geeft premies op verschillende sanitaire installaties. Zo kun je een premie krijgen als je een warmtepomp, zonneboiler of condensatieketel laat installeren.

Heb je een woning van minstens 30 jaar oud en laat je het sanitair vernieuwen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de renovatiepremie. Als 65+’er de badkamer aanpassen omdat je ouder wordt en extra steun nodig hebt?

Dan kun je rekenen op de aanpassingspremie. Ga naar de officiële website van de Vlaamse Overheid voor meer informatie over de premie.

Verlaagd btw-tarief van 6%?

Is je woning minstens 10 jaar oud en laat je renovatiewerken aan de binnenkant van de woning uitvoeren, zoals het sanitair of de badkamer? Dan geldt er een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit tarief geldt vanaf 12 februari 2016 en betekent dat je in plaats van de gebruikelijke 21%, slechts 6% aan belasting betaalt.

Het btw-tarief van 6% geldt voor sanitair dat is aangesloten op de waterleiding of riolering en vaste ventilatoren of luchtverversers. Voor meer informatie over de btw neem je een kijkje op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Budget badkamerrenovatie

Wil je een kleine badkamerrenovatie laten doen, omdat je budget niet zo groot is? Dan zijn er alsnog genoeg mogelijkheden, afhankelijk van je wensen. Een hele basic badkamer heeft vaak een douchecabine, een wastafel met een eenvoudig badkamermeubel en een toilet. De kosten voor het renoveren van een gemiddelde badkamer van 9 m² liggen tussen de €3.500,- en €5.000,-.

Daarnaast zijn er allerlei handige manieren om je badkamerrenovatie zo goedkoop mogelijk te houden. Deze handige tips lees je op de pagina goedkoop badkamer renoveren.

Standaard badkamerrenovatie

Je wilt een nieuwe badkamer van goede kwaliteit en in stijl, echter heb je geen zin om te investeren in overdreven luxe materialen of meubels. Je wilt wel graag een inloopdouche, en een ligbad. Bovendien prefereer je twee wastafel met een bijpassend badkamermeubel.

Dit alles valt onder een standaard badkamerverbouwing. De prijs hiervoor is zo’n €5.000 tot €7.500,-. Benieuwd wat enkel een inloopdouche kost? Lees het op de pagina inloopdouche plaatsen kosten!

Volledige badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie laten doen met alles van de beste kwaliteit in het design wat jij wilt? Dan laat je de badkamer vernieuwen met luxe materialen zoals natuursteen, is er plek voor een grote inloopdouche en kies je voor een luxe ligbad. De kosten bij het volledig renoveren van de badkamer lopen hierdoor snel op. Denk aan een bedrag vanaf €10.000,-.

badkamerrenovatie prijzen

Welke onderdelen hebben invloed op de prijs?

Er zijn een aantal onderdelen die de prijs van het plaatsen van een badkamer beïnvloeden. Onder andere de grootte van je badkamer is een onderdeel, maar ook welke materialen je kiest en in welke stijl je de badkamer wilt spelen mee. Bovendien kosten eventuele extra onderdelen, zoals een ligbad of een inloopdouche ook meer geld.


Lees meer over:


1. Wel of geen breekwerk?

Bij een dergelijke renovatie is de kans aanwezig dat er breekwerk aan te pas komt, wat invloed heeft op de kosten. Als een specialist eerst alles eruit moet breken, is die een stuk langer bezig. Een eenvoudige badkamerrenovatie gaat zonder breekwerk.

Maar ga je voor een renovatie van de gehele badkamer? Of verplaatst de badkamer naar een slaapkamer, omdat daar meer ruimte is? Dan zal de badkamerspecialist eerst alles moet slopen.

2. Keuze van materialen

De materiaalkeuze en de stijl waarin je de badkamer wilt, hebben behoorlijk wat invloed op de prijs. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit keramische of natuurstenen tegels. Natuursteen is een stuk prijziger, namelijk €30,- tot €60,- per m², maar oogt luxer dan keramiek.

Keramische tegels heb je al vanaf €15,- per m². Je eigen voorkeur en wensen hebben dus veel invloed op de kosten. Meer weten? Lees het op de pagina badkamer betegelen kosten!

3. Grootte en inrichting van de badkamer

De grootte van de badkamer en de inrichting hebben ook invloed op de kosten.. Wil je bijvoorbeeld de badkamer verplaatsen naar een slaapkamer, is de ruimte een stuk groter. Hoe groter je badkamer is, hoe hoger de prijs is om deze te laten renoveren.

De inrichting bepaal je zelf. Als je veel meubels en sanitair in de badkamer laat plaatsen, zal de prijs een stuk hoger zijn dan wanneer je het bij de basics houdt.

4. Extra opties badkamerrenovatie

Tot slot heb je bij het renoveren van een badkamer allemaal extra opties. Een daarvan is vloerverwarming, wat ervoor zorgt dat de gehele ruimte snel opgewarmd is. De andere extra optie is een whirlpool of spabad, wat je badkamer extra luxe geeft.

Er hangt uiteraard ook een luxe prijskaartje aan. Tot slot kies je als extra voor een stoom of spacabine. Bekijk de kosten voor de extra’s in onderstaande tabel.

Extra opties voor badkamerrenovatie

Extra optie badkamerrenovatie Gemiddelde prijs, inclusief montage, materiaal en btw* Omschrijving
Vloerverwarming aanleggen €760,- Vloerverwarming als hoofdverwarming (zonder radiatoren). Dit gaat om 10m².
Stoom/ spa douchecabine €1.600,- tot €4.300,- Stoomcabine met LED verlichting, massagestralen en radio.
Whirlpool of spabad €2.700,- tot €6.700,-

Een wellness bad met bijvoorbeeld bubbels.

Badkamer laten renoveren of vernieuwen?

Schakel een badkamerspecialist in en bespaar op de kosten.

Besparen op de badkamerrenovatie kosten?

Wil je besparen op de kosten van het renoveren van de badkamer? Lees onderstaande 3 tips.

  • Doe het zelf: veel specialisten brengen kosten in rekening voor het weghalen en afvoeren van oud meubilair en pijn van sloopwerkzaamheden. Als je dit zelf alles afvoert, bespaar je gemiddeld €350,-.
  • Vraag om advies over materialen en stijlen: laat je informeren over materiaalsoorten. Een B-merk heeft vaak dezelfde kwaliteit als een A-merk, maar scheelt wel op de kosten. Kies voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  • Kies een badkamerspecialist uit je eigen regio: een aannemer berekent vaak voorrijkosten, als diegene niet bij je uit de buurt komt. Zorg dus dat je een specialist inschakelt uit je eigen regio, zo hoef je geen voorrijkosten te betalen.

badkamerrenovatie prijzen

Besparen? Vergelijk offertes!

Je badkamer laten renoveren door een badkamerspecialist? Benieuwd naar de exacte kosten voor een badkamerrenovatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt prijsopgaven van verschillende badkamerspecialisten. Vergelijk deze onderling op prijs en aanbod en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!