Badkamer vernieuwen voor de beste prijs?


Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie Zemst

Voldoet je huidige badkamer niet meer aan je eisen? Schakel dan een badkamerinstallateur in voor een badkamerrenovatie in Zemst of voor het plaatsen van een nieuwe badkamer. Vernieuw de badkamertegels, plaats nieuw sanitair of kies voor een comfortabel ligbad. Het is allemaal mogelijk bij een renovatie of bij het installeren van badkamers. Prijs weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Binnen enkele dagen ontvang je een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten! Op deze pagina vind je daarnaast meer informatie over badkamers, de mogelijkheden bij een badkamerrenovatie, het vernieuwen sanitair en vertellen we je meer over de gemiddelde kosten voor het verbouwen van een badkamer!

Vind de beste specialist voor badkamer renovatie in Zemst

Voor het ontwerpen, verbouwen en het plaatsen van gloednieuwe badkamers wil je natuurlijk de beste badkamerspecialist uit Zemst inschakelen. Wij zijn een netwerk van badkamerspecialisten. De aangesloten specialisten leveren hoogwaardige kwaliteit en een uitstekende service. Vraag offertes aan en kies de beste specialist voor jouw renovatiewerken.badkamers Zemst

De werkzaamheden van een badkamerspecialist in Zemst

Onder de werkzaamheden van een vakman valt het plaatsen en het verbouwen van badkamers. Denk bijvoorbeeld aan een all-in badkamerrenovatie en reparatie van kapot sanitair. Gloednieuwe badkamers en badkamerrenovatie beginnen altijd bij het maken van een ontwerp. Dit doet een badkamerspecialist uit Zemst samen met jou, zodat al je wensen en eisen terugkomen in het ontwerp.

Schakel een expert in badkamer renovatie uit Zemst in voor:

 • ontwerpen aan de hand van je wensen;
 • renoveren van badkamers en plaatsen van een nieuwe badkamer;
 • vakkundig repareren van beschadigde of gebroken tegels.

Wil je gelijk een prijs op maat voor het renoveren of plaatsen van een nieuwe badkamer? Vraag dan gratis offertes aan!

Badkamerrenovatie of nieuwe badkamer?

Van het plaatsen van badkamers tot het renoveren van een bestaande badkamer. De expert staat voor je klaar voor het verbouwen en plaatsen van badkamers. Bij zowel een badkamerrenovatie in Zemst als bij gloednieuwe badkamers is het mogelijk om de ruimte in te richten naar je wensen.

Kies voor de uitstraling die best bij jou en je huis past. Van een landelijke- tot een moderne badkamer, het is allemaal mogelijk. Gloednieuwe badkamers zijn een stuk kostbaarder dan een badkamerrenovatie, maar gloednieuwe badkamers bieden je wel meer mogelijkheden. Afhankelijke van jouw wensen en budget heb je dus de keuze uit een badkamerrenovatie of een fonkelnieuwe badkamer.

Op deze pagina lees je meer over badkamerrenovaties en het plaatsen van nieuwe badkamers.

Wat is een badkamerrenovatie?

Heb je allemaal ideeën verzameld en inspiratie opgedaan voor je vernieuwde badkamer? Wil je een douchecabine? Of wil je juist de badkamermeubels laten verbouwen? Alles komt terug in het ontwerp. Maak samen met de expert een ontwerp. Met een badkamerrenovatie in Zemst is het mogelijk om je badkamer geheel te vernieuwen, met kleine of met grotere veranderingen.

Hierbij geeft de specialist je graag tips over een handige badkamerinrichting. Soms is het nodig om breekwerk uit te laten voeren voor het renoveren van jouw badkamer. Na het eventuele breekwerk worden er leidingen aangebracht en wordt de afvoer van het water aangelegd. Daarna is het tijd om de wanden en de vloeren te betegelen. Tot slot zorgt de badkamerspecialist in Zemst voor het aansluiten en afwerken van het sanitair zoals een douchecabine.

Exacte prijs voor een badkamerrenovatie in je woning weten? Start direct de gratis offerteaanvraag!Uitgebreide badkamerrenovatie

Wanneer we spreken over een uitgebreide badkamerrenovatie, dan doelen we op flink verbouwen. Je vervangt tijdens het verbouwen het sanitair, koopt een nieuw badkamermeubel en laat andere wand- of vloertegels plaatsen. Bij een grote badkamerrenovatie kun je er zelfs voor kiezen om de badkamerindeling om te gooien.

Een grote of uitgebreide badkamerrenovatie in Zemst is een goede manier om jouw droombadkamer te realiseren. Wel kost deze renovatie meer tijd en geld dan een kleinere badkamerrenovatie.

Badkamer verbouwen in Zemst? Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken. Vraag gratis offertes aan!

Kleine badkamerrenovatie

Badkamer renoveren in 1 dag? Dat kan zeker! Bij een eenvoudige badkamerrenovatie laat je simpele aanpassingen uitvoeren die toch zorgen voor een groter gebruikersgemak. Door bijvoorbeeld alleen al je simpele douchekop te vervangen met een luxe regendouche, heb je veel meer plezier aan je badruimte zonder dat je direct veel geld uitgeeft aan een verbouwing.

Andere veranderingen die tijdens een beperkte badkamerrenovatie in Zemst plaats kunnen vinden zijn; de installatie van een wandcloset, het vervangen van het badkamermeubel en vernieuwen van de badkamerverlichting.

Lees hier meer over een kleine badkamerrenovatie.

badkamer installateur Zemst

Wat kost een badkamerrenovatie in Zemst?

Je hebt met je eigen persoonlijke keuzes een grote invloed op de prijs van de badkamerrenovatie. Daardoor verschillen de prijzen natuurlijk per situatie: je maakt het zelf zo goedkoop of duur als je wilt. Natuurlijk kun je ook je badkamer goedkoop renoveren. In de tabel vind je een indicatie van de gemiddelde kosten.

Een budgetrenovatie is uit te voeren vanaf €3.500,-. Hierbij vervang je al het sanitair met een basic merk van goede kwaliteit, maar zonder luxe extra’s. Je legt een nieuwe badkamervloer met keramische tegels en kiest voor een stijlvol en eenvoudig badkamermeubel en -kast. Laat je de hele ruimte leeghalen, kies je voor natuurstenen tegels en voor het nieuwste en meest luxueuze sanitair? Houd dan rekening met een prijs die kan oplopen tot wel €10.000,-.

Badkamerrenovatie prijzen 2024

Kosten badkamerrenovatie Gemiddelde kosten *
Badkamerrenovatie (budget) Vanaf €3.500,-
Badkamerrenovatie (standaard) Vanaf €6.500,-
Volledige badkamerrenovatie (nieuwe badkamer) Vanaf €10.000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Een badkamerspecialist stelt in de meeste gevallen een totaalprijs op waarbij hij rekening houdt met jouw wensen. In de onderstaande tabel vind je ter indicatie een overzicht van de gemiddelde prijzen per onderdeel. De prijzen kunnen afwijken afhankelijk van het afwerkingsniveau en de afmetingen van jouw badkamer.

Kostprijs badkamerrenovatie per onderdeel Gemiddelde kosten *
Ligbad (basic of luxe) €850,- tot €2.800,-
Douchecabine €600,- tot €1.100,-
Inloopdouche €600,- tot €1.900,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Toilet €450,- tot €900,-
Radiator plaatsen €150,- tot €200,-
Vloerwarming per 10m2 €700,- tot €800,-
Spotverlichting inbouwen vanaf €300,-
Vloertegels leggen €550,- tot €1.200,-
Muurtegels plaatsen/stucen €750,- tot €1.500,-
Badkamermeubel €400,- tot €1.500,-
Leidingwerk aanleggen/verleggen €500,- tot €1.000,-
Elektra aanleggen/verleggen €300,- tot €750,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw.

Gemiddelde prijs badkamerrenovatie 2024

€5.000,-

Prijzen zijn inclusief btw en montage.

Budget badkamerrenovatie
Vanaf €3.500,-


Wat is er mogelijk:
Nieuwe douchecabine
Nieuwe wastafel incl. badkamermeubel
Standaard ligbad
Nieuw toilet
Geen nieuwe indeling

Standaard badkamerrenovatie
Vanaf €6.500,-


Wat is er mogelijk:
Nieuwe inloopdouche
Dubbel wastafel incl. badkamermeubel
Luxer Ligbad
Nieuw toilet
Nieuwe badkamertegels
Vloerverwarming
Nieuwe indeling

Start gratis offerteaanvraag

Badkamerrenovatie Zemst: 3 handige tips!

Staat er binnenkort een badkamerrenovatie in Zemst op de planning? Hieronder staan een aantal tips die je helpen met een goede voorbereiding, zo weet je zeker dat het renoveren vlekkeloos verloopt.

 • Laat tijdens het renoveren van de badkamer alle leidingen en afvoeren controleren. Indien ze toe zijn aan reparatie, dan is dit het perfecte moment om dat te doen.
 • Kies voor een stijlvol, maar vooral ook praktisch badkamerontwerp. Misschien past een ligbad, douchecabine én tweede toilet wel in één ruimte, maar blijft er dan nog maar weinig bewegingsruimte over.
 • Wil je graag een luxe ligbad maar heb je maar een beperkt budget? Bespaar dan op bijvoorbeeld de badkamertegels of het andere sanitair. Op die manier creëer je de badkamer van je dromen die past binnen je budget!

Kies voor de badkamer van je dromen!

Vergelijk gratis de prijzen van meerdere badkamerspecialisten en bespaar tot wel 30%!

Gratis offertes vergelijken!


Nieuwe badkamer Zemst

Behalve renoveren, plaats de specialist ook nieuwe badkamers in Zemst. Het voordeel van nieuwe badkamers, is dat je alles naar je eigen wensen kunt invullen: de indeling, de kleuren, het materiaal; jij hebt overal inspraak in.

Bij het plaatsen van nieuwe badkamers gaat het om een compleet nieuwe ruimte die wordt ingericht als badruimte, of om oude badkamers die volledig gesloopt worden, zodat de indeling helemaal omgegooid kan worden. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden bij nieuwe badkamers.

Wil je een offerte op maat ontvangen voor een nieuwe badkamer in jouw woning? Start direct de gratis offerteaanvraag!Waarom een nieuwe badkamer?

Nieuwe badkamers bieden een uitkomst als je de ruimte bijvoorbeeld wilt verplaatsen of vergroten. In oudere huizen zitten badkamers vaak op de begane grond. Vanwege praktische redenen kiezen veel mensen ervoor om een slaapkamer om te toveren tot nieuwe badruimte. En bij kleinere badkamers is het vaak mogelijk om een gedeelte van een andere kamer bij de ruimte te betrekken.

Ook in dat geval is een nieuwe badkamer een geschikte keuze.

Nieuwe badkamers zijn doorgaans een stuk duurder in prijs dan badkamerrenovaties. Daarbij neemt het plaatsen ook meer tijd in beslag. Houd rekening met twee tot drie weken voordat de verbouwing is afgerond.

Nieuwe badkamer plaatsen

Naast een badkamerrenovatie in Zemst is het natuurlijk ook een optie om een complete badkamer te laten monteren door een badkamerinstallateur. Voor het plaatsen van badkamers wordt eerst het oude sanitair en de tegels verwijderd. De loodgieter zorgt ervoor dat er waterleidingen en afvoerbuizen aangelegd worden.

En een elektricien wordt ingeschakeld voor het aanleggen van de elektriciteit, stopcontacten en verlichting. De badkamerexperts zorgen daarnaast voor het betegelen van de wanden en vloeren, het aansluiten van het sanitair en het monteren van de badkamermeubels.

badkamer kosten

Wat kost een nieuwe badkamer?

Wil je een badkamer laten plaatsen? Houdt voor luxe badkamers rekening met gemiddelde prijzen vanaf €10.000,-. De prijs van een budget badkamerrenovatie begint al vanaf €3.500,-. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte, de kwaliteit van het sanitair en het benodigde materiaal. Meer informatie over een goedkope badkamer lees je op deze pagina.

De prijs van een ligbad ligt tussen de €850,- en de €2.800,-. De prijs voor het leggen van een vloer is ongeveer €800,- tot €1.800,-.

Wil je inzicht in de prijs voor jouw renovatie of voor gloednieuwe badkamers? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 30%! Benieuwd waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes? Lees het op de pagina offerte badkamerrenovatie.

Kosten nieuwe badkamer 2024

Kosten nieuwe badkamer Gemiddelde kosten *
Volledig vernieuwde badkamer (standaard) Vanaf €6.000,-
Nieuwe, luxe badkamer Vanaf €10.000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

moderne badkamer Zemst

Soorten badkamers

Wist je dat een badkamerspecialist verschillende soorten badkamers onderscheid? Zo vragen kleine badkamers in Zemst om een andere aanpak dan grote badkamers. Ook zijn er badkamers in veel verschillende stijlen. Zo is de landelijke stijl al jarenlang enorm populair, net zo als tijdloze moderne badkamers.

Dit zijn de meest gekozen badkamerstijlen:

 • Modern: stijlvol, minimalistisch en tijdloos.
 • Landelijk: natuurlijke materialen en warme kleurtinten.

Advies nodig of exacte prijs berekenen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt!Moderne badkamer

Moderne badkamers zijn enorm stijlvol en passen perfect in de hedendaagse tijd. Ze kenmerken zich door strakke lijnen en vormen. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van lichte kleuren. Deze combinatie zorgt ervoor dat moderne badkamers heel ruim ogen, ook als het in feite maar een kleinere ruimte is. Qua materiaal is keramiek onmisbaar in moderne badkamers.

De hoogglans badkamertegels geven het geheel een prachtige en luxueuze uitstraling en de handdoeken, zeep en andere materialen berg je op in strakke badkamermeubels. Ben je geïnteresseerd in een moderne stijl? Laat dan een ontwerp opstellen door een expert in badkamer renovatie.

Landelijke badkamer

De landelijke stijl is al jarenlang één van de meest populaire soorten badkamers. Niet gek, want met de warme kleuren en materialen voelen landelijke badkamers heel persoonlijk en knus aan. Waar moderne badkamers heel strak zijn, is de landelijke stijl heel sierlijk. Zo gebruik je bijvoorbeeld hoge, koperen kranen met authentieke knoppen.

Een belangrijk kenmerk is dat landelijke badkamers vaak erg ruim zijn.

Zo is er voldoende ruimte voor een losstaand ligbad (op sierlijke poten, natuurlijk) en een ruime, dubbele wastafel. In moderne badkamers wordt alles zoveel mogelijk weggestopt in dichte kasten, maar in landelijke badkamers is juist een open kast heel gebruikelijk.

Kleine badkamers

Soms denkt men dat het renoveren van kleine badkamers niet mogelijk is, maar ook voor een kleine ruimte zijn er vele mogelijkheden qua verbouwen. Wanneer je weinig ruimte hebt is het ontwerpen nog belangrijker. Je wilt natuurlijk wel zoveel mogelijk comfort en gebruiksgemak.

Tip: kies voor een hangend toilet, deze ogen namelijk een stuk kleiner dan een staand toilet.

Een specialist in badkamerrenovatie uit Zemst heeft veel ervaring met het verbouwen van badkamers en zorgen ervoor dat de gehele ruimte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Naast een hangend toilet zijn ook een hoekbad en ondiepe wastafels een aantal praktische oplossingen. Laat je adviseren en ga voor de beste kwaliteit!


Badkamerontwerp

Bekijk hoe een digitaal 3D-model een beeld geeft van een nieuwe badkamer.


Badkamer ontwerpen

Voordat er een ontwerp wordt gemaakt is het handig om ideeën te verzamelen en inspiratie op te doen voor je vernieuwde badkamer. De badkamerspecialist uit Zemst gebruikt je ideeën en je wensen voor het ontwerpen van badkamers. Een specialist heeft hier veel ervaring mee en voorziet je van handige tips en oplossingen voor een beperkte ruimte.

Bij het ontwerpen worden al je wensen en eisen meegenomen. Veel badkamerspecialisten gebruiken voor het ontwerpen 3-d modellen. Hierdoor krijg je een goed beeld van het ontwerp en hoe de ruimte eruit gaat zien na het verbouwen. Nieuwsgierig naar de prijs voor een badkamerontwerp? Start direct de gratis offerteaanvraag!

Wel of geen breekwerk?

Wil je je badkamer renoveren in Zemst? Maar heb je geen zin in veel breek- en sloopwerk of heb je daar geen tijd voor? Er zijn vele mogelijkheden om badkamers te renoveren zonder dat daarvoor breekwerk nodig is. Een badkamerrenovatie in 1 dag is dan geen probleem.

Kies er bijvoorbeeld om geen badkamertegels te laten plaatsen, maar kies voor tegels of panelen die ervoor geplaatst worden.

Tip: door het sanitair op dezelfde plaats te plaatsen is breekwerk vaak niet nodig.

Wil je een grotere badkamerrenovatie in Zemst? Dan is breekwerk noodzakelijk. Door een specialist in te schakelen hoef je zelf niets te regelen en wordt alles netjes opgeruimd opgeleverd.

Afvoer en leidingen

De vakman begint eerst met het ontwerpen en aan de hand van dit ontwerp, het grondplan, worden de waterleidingen en de afvoer van het water aangelegd. Verplaats je bijvoorbeeld het ligbad? Verruil je een staand toilet voor een hangend toilet?

Of kies je voor een nieuwe inloopdouche? Dan is het vaak noodzakelijk om leidingen aan te leggen of te verleggen. De afvoer van het water is uiteraard ook erg belangrijk. Je gebruikt veel water, dit water moet allemaal op de juiste manier afgevoerd worden. Via een afvoergoot, afvoerputje en leidingen wordt het water afgevoerd naar het riool.


Benieuwd naar de kosten voor een nieuwe badkamer?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijs aan. Bespaar tot wel 30%!

Gratis offertes ontvangen


nieuwe badkamer Zemst

Sanitair installeren

Wil je een badkamerrenovatie uit laten voeren? Laat dan ook het sanitair vervangen. Het voordeel is dat je direct geniet van meer comfort en gebruiksgemak, je later niet nog een keer een kleine verbouwing hoeft uit te laten voeren en dat het lang meegaat.

Er zijn vele mogelijkheden voor nieuw sanitair. Ook voor een kleiner budget

Kies bijvoorbeeld voor het installeren van eenvoudig en strak wit sanitair, een wastafel van natuursteen of een ligbad op pootjes door een installateur. De expert op het gebied van badkamers staat voor je klaar om deskundig advies te geven over de keuze en voor het plaatsen van sanitair in Zemst. Vraag direct gratis offertes aan om inzicht te krijgen in de prijzen van specialisten uit jouw regio!

Wat kost het plaatsen van sanitair?

Kosten sanitair plaatsen Gemiddelde kosten *
Ligbad (basic of luxe) €850,- tot €2.800,-
Douche (cabine of inloopdouche) €600,- tot €1.900,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Toilet €450,- tot €900,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis offertes aan.Douchecabine

Een douchecabine is vaak een voordelige optie, omdat alles bij de kostprijs is inbegrepen: de douchekop, douchestang, douchebak en douchewanden.

Een douchecabine staat vaak in de hoek van de badkamer en is volledig afgesloten. Hierdoor blijft je badkamervloer volledig droog tijdens het douchen: een belangrijk voordeel! Hoeveel de douchecabine kost is afhankelijk van eventuele extra’s die je kiest, zoals een stoomdouchecabine. De prijzen voor een douchecabine beginnen bij €600,-.

Inloopdouche plaatsen

Naast een douchecabine heb je ook de keuze voor een inloopdouche. Een inloopdouche heeft geen hoge instap, waardoor dit geschikt is voor gebruikers van alle leeftijden. De douchewand is vaak van glas, maar je kunt ook een douchewand laten metselen. Er zit geen deur in de inloopdouche, waardoor je iets meer risico loopt op een natte badkamervloer. De prijzen van een douche variëren van €600,- tot €1.900,-. Meer over de prijzen lees je op de pagina inloopdouche plaatsen kosten.

Badkamer verwarming

Laat verwarming door een installateur plaatsen voor een heerlijke warme vloer. Geen last meer van koude voeten als je uit de douche stapt! Naast vloerverarming kiezen veel klanten voor verwarming door middel van een design radiator aan de wand.

Deze verwarming verwarmt de ruimte efficiënt. Ook kun je de verwarming gebruiken om handdoeken aan op te hangen. Een radiator laat u al plaatsen vanaf €150,-, kiest u voor vloerverwarming dan liggen de prijzen rond de €700,- tot €800,- per 10 vierkante meter.

landelijke badkamer Zemst

Badkamerverlichting

Voor badkamerverlichting heb je verschillende opties. Kies er bijvoorbeeld voor om warme spots te monteren boven het bad en helder licht bij de wasbakken. De juiste badkamerverlichting zorgt voor veel sfeer. Het is ook mogelijk om verlichting in de vloer aan te brengen. Kiest u voor kwalitatieve badkamerverlichting of laat u spotverlichting inbouwen? Houd dan rekening met een prijs vanaf gemiddeld €300,-.

Bad plaatsen

Even in bad ontspannen na een drukke werkdag. Dat klinkt toch heerlijk? Je hebt de keuze uit verschillende vormen en formaten. Denk aan een diep ligbad, een vrijstaand bad in een moderne badkamer of een hoekbad. Een hoekbad is ook zeer praktisch als je weinig ruimte hebt. Hoeveel een ligbad kost is afhankelijk van het formaat, model en materiaal. De prijzen starten gemiddeld rond de €850,- en kan oplopen tot ruim €2.800,-.

Lavabo

Natuursteen zoals marmer en graniet, gegoten beton en keramiek zijn veelgebruikte materialen voor lavabo’s. Woon je met meerdere personen in één huis? Dan is een dubbele wastafel erg praktisch in gebruik. Of kies een design lavabo die precies past bij de stijl. Een lavabo is aan te schaffen vanaf ongeveer €400,- tot €800,-, afhankelijk van de keuze voor een enkele of dubbele wastafel.

Hangtoilet

Je hebt de keuze uit een staand- of hangend toilet. Een hangend toilet hangt boven de vloer en is praktisch in gebruik. Zo schoonmaken rondom een hangend toilet een stuk gemakkelijker. Daarnaast ziet een hangtoilet er modern en stijlvol uit. Overweeg je een nieuw toilet? Een wandcloset is al te plaatsen vanaf €450,- tot €900,-.


Badkamerspecialist in Zemst nodig?

Geïnteresseerd in een nieuw toilet, douche of ligbad? Vergelijk snel gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken


Badkamermeubels

Een badkamerrenovatie is niet compleet zonder badkamermeubels. De badkamermeubels zijn zeer belangrijk voor de uitstraling. Ga je bijvoorbeeld voor strak wit of liever de warme uitstraling van hout. De meubels zien er niet alleen mooi uit, maar ze dienen ook een functioneel doel: opbergruimte. Onder een wastafel wordt meestal een meubel geplaatst. Integreer de wastafel met het meubel voor het mooiste resultaat.

Wil je nog meer opbergruimte?

Plaats dan nog een hogere smalle kast. Houdt bij het ontwerpen rekening met de bewegingsruimte rondom de badkamermeubels. Heb je bijvoorbeeld genoeg ruimte rondom de wastafel?

Je badkamer renoveren met nieuw sanitair en meubels? Start dan nu de gratis offerteaanvraag.

Badkamerkasten

Een badkamerkast is de ideale manier om al je spullen in op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan je handdoeken, maar ook aan extra zeep, schoonmaakmiddelen en andere toiletartikelen. Met een dichte badkamerkast zijn deze kleine spullen niet meer in het zicht en ziet de badkamer er altijd opgeruimd uit. Houd je juist van een beetje gezelligheid, dan is een open badkamerkast natuurlijk ook een mogelijkheid.

Badkamermeubels op maat

Als je een nieuwe badkamer laat ontwerpen, dan kun je er ook voor kiezen om een badkamermeubel op maat te laten maken. Met badkamermeubels wordt vaak de kast onder de lavabo bedoelt. Hierin kun je een hoop spullen kwijt. Laat je het meubel op maat maken, dan weet je zeker dat het perfect aansluit bij de rest van je badkamer.

badkamer betegelen Zemst

Badkamer betegelen

Wanneer alle leidingen en afvoerbuizen aangelegd zijn is het tijd om wandbekleding aan te laten brengen zoals badkamertegels. Badkamertegels zijn bestand tegen een vochtige omgeving. Voor vloertegels gelden er andere eisen dan voor wandtegels. Zo moeten de vloertegels niet te glad zijn om uitglijden te voorkomen en mogen ze niet snel slijten.

Vaak worden er tegels met slipweerstand gebruikt.

De meest gebruikte tegels bij een badkamerrenovatie in Zemst zijn keramische tegels. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en verkrijgbaar in veel kleuren en vormen. Natuursteen is uiteraard ook een mogelijkheid om mee te betegelen. Benieuwd naar meer mogelijkheden en de kosten? Lees het op de pagina badkamer betegelen kosten.

Ventilatie in de badkamer

Bij een badkamerrenovatie is het ook belangrijk om eens naar de ventilatie te kijken. Met een goede ventilatie houd je de ruimte namelijk langer mooi. Als je niet goed ventileert, blijft vocht te lang hangen, waardoor schimmel en vochtplekken ontstaan. Ook kan je wand- of plafondafwerking los gaan laten. Heb je een raam in de badkamer? Deze zorgt al voor een goede ventilatie.

Als je geen raam hebt of als dit alleen niet voldoende ventileert, vraag de badkamerinstallateur dan eens naar de mogelijkheid van een mechanisch ventilatiesysteem.

Door deze in te schakelen als jij onder de douche stapt, wordt het condensatievocht direct afgevoerd naar buiten.

Premie voor badkamerrenovatie 2024

Ga jij de badkamer renoveren? Dan heb je recht op verschillende premies voor badkamerrenovatie. Via de Overkoepelende renovatiepremie is het mogelijk om een gedeelte van de renovatiekosten terug te krijgen. Je hebt verschillende mogelijkheden, denk aan de aanpassingspremie en de overkoepeldende renovatiepremie. Kijk op vlaanderen.be voor alle mogelijkheden voor premies.

Ben je ouder dan 65 jaar? Dan heb je mogelijk recht op de aanpassingspremie. Deze premie is speciaal voor het aanpassen van je badkamer. U hoog het premiebedrag is, is afhankelijk van meerdere factoren waaronder uw inkomen en het factuurbedrag. Ga naar wonenvlaanderen.be om hier meer over te lezen.

Op zoek naar een goedkope badkamerspecialist? Vergelijk gratis offertes!

Recent aangevraagde offertes

Badkamerrenovatie - Leuven
Badkamer verbouwen - Vilvoorde
Nieuwe badkamer plaatsen - Halle
Badkamer ontwerpen - Zaventem
Badkamermeubels installeren - Aarschot
Kleine badkamer renovatie - Tienen
Badkamer betegelen met badkamertegels - Dilbeek
Badkamers renoveren of verbouwen - Grimbergen
Ventilatie aanbrengen in de badkamer - Asse
Ventilatie aanbrengen in de badkamer - Overijse

badkamerspecialist Zemst

Waarom een badkamerspecialist inschakelen?

Ga je je badkamer in Zemst renoveren of verbouwen? Schakel dan zeker en vast de hulp van een ervaren vakman in! Op die manier ben je verzekerd van de beste hulp en weet je zeker dat je geen problemen krijgt door een verkeerde installatie.

Het inschakelen van een badkamerspecialist uit Zemst heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Een badkamerinstallateur heeft veel ervaring en rondt jouw renovatie in korte tijd af.
 • Je bent verzekerd van een kwalitatieve badkamerrenovatie.
 • Je weet zeker dat je geen problemen krijgt met een verkeerde installatie of met de afvoer van water.
 • De badkamerinstallateur zorgt voor alles: je hoeft geen materiaal of gereedschap aan te schaffen.

Besparen op je badkamer? Gratis offertes vergelijken!

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten voor badkamers of een badkamerrenovatie.

Start gratis offerteaanvraag!.

Je ontvangt dan spoedig maximaal 5 gratis en vrijblijvende aanbiedingen, van badkamerspecialisten uit de regio Zemst. Let bij het vergelijken op de prijs, de voorwaarden en het aanbod, kies de beste specialist en bespaar op de prijs!

Gratis offertes vergelijken!