Badkamers Kortrijk – Nieuw & renovatie

Voldoet je huidige badkamer niet meer aan je eisen? Voor het renoveren van badkamers of het plaatsen van een nieuwe badkamer is het verstandig om een badkamerspecialist uit Kortrijk in te schakelen. Vernieuw de badkamertegels, plaats nieuw sanitair of kies voor een comfortabel ligbad. Het is allemaal mogelijk bij een renovatie of bij het installeren van badkamers.

Op deze pagina vind je meer informatie over badkamers, , de mogelijkheden bij een badkamerrenovatie en het vernieuwen sanitair. Daarnaast vertellen we je meer over de gemiddelde kosten voor het verbouwen van je badkamer. Bespaar tot wel 30% op de kosten door offertes te vergelijken. Vraag direct gratis offertes met scherpe prijs aan via het offerteformulier!

Vind de beste badkamerspecialist

Voor het ontwerpen, verbouwen en het plaatsen van gloednieuwe badkamers wil je natuurlijk de beste badkamerspecialist uit Kortrijk inschakelen. Wij zijn een netwerk van badkamerspecialisten. De aangesloten specialisten leveren hoogwaardige kwaliteit en een uitstekende service. Vraag offertes aan en kies de beste specialist voor jouw renovatiewerken.

Navigeer op deze pagina direct naar:

badkamerspecialist Kortrijk

Werkzaamheden badkamerspecialist

Onder de werkzaamheden van een vakman uit Kortrijk valt het plaatsen en het verbouwen van badkamers. Denk bijvoorbeeld aan een all-in badkamerrenovatie en reparatie van kapot sanitair. Gloednieuwe badkamers en badkamerrenovaties beginnen altijd bij het maken van een ontwerp. Dit doet een specialist samen met jou, zodat al je wensen en eisen terugkomen in het ontwerp. Schakel een badkamerspecialist of-installateur uit Kortrijk in voor:

  • ontwerpen aan de hand van je wensen;
  • renoveren van badkamers en plaatsen van een nieuwe badkamer;
  • vakkundig repareren van beschadigde of gebroken tegels.

Nieuwe badkamer of badkamerrenovatie?

Van het plaatsen van badkamers tot het renoveren van je bestaande badkamer. De expert uit Kortrijk staat voor je klaar voor het verbouwen en plaatsen van badkamers. Bij zowel een badkamerrenovatie als een gloednieuwe badkamer is het mogelijk om de ruimte in te richten naar je wensen. Kies voor de uitstraling die het beste bij jou en je huis in Kortrijk past. Van een landelijke- tot een moderne badkamer, het is allemaal mogelijk. Gloednieuwe badkamers zijn een stuk kostbaarder dan een badkamerrenovatie, maar gloednieuwe badkamers bieden je wel meer mogelijkheden. Afhankelijke van jouw wensen en budget heb je dus de keuze uit een badkamerrenovatie of een fonkelnieuwe badkamer.

Badkamerrenovatie, hoe werkt het?

Heb je allemaal ideeën verzameld en inspiratie opgedaan voor je vernieuwde badkamer? Wil je een douchecabine? Of wil je juist de badkamermeubels laten verbouwen? Alles komt terug in het ontwerp. Maak samen met de badkamerspecialist een ontwerp. Hierbij geeft de specialist uit Kortrijk je graag tips over een handige badkamerinrichting. Soms is het nodig om breekwerk uit te laten voeren voor het renoveren. Na het eventuele breekwerk worden er leidingen aangebracht en wordt de afvoer van het water aangelegd. Daarna is het tijd om de wanden en de vloeren te betegelen. Tot slot zorgt de badkamerspecialist uit Kortrijk voor het aansluiten en afwerken van het sanitair zoals een douchecabine.


Badkamerspecialist uit Kortrijk nodig voor een renovatie van je badkamer?

Ga voor een hoogwaardige kwaliteit en bespaar tot wel 30% op de kosten!

Gratis Offertes


Ontwerp

Voordat er een ontwerp wordt gemaakt is het handig om ideeën te verzamelen en inspiratie op te doen voor je vernieuwde badkamer. De badkamerspecialist uit Kortrijk gebruikt je ideeën en je wensen voor het ontwerpen van badkamers. Een specialist heeft hier veel ervaring mee en voorziet je van handige tips en oplossingen voor een beperkte ruimte. Bij het ontwerpen worden al je wensen en eisen meegenomen. Veel badkamerspecialisten gebruiken voor het ontwerpen 3-d modellen. Hierdoor krijg je een goed beeld van het ontwerp en hoe de ruimte eruit gaat zien na het verbouwen.

Wel of geen breekwerk?

Wil je je badkamer in Kortrijk laten renoveren? Maar heb je geen zin in veel breek- en sloopwerk of heb je daar geen tijd voor? Er zijn vele mogelijkheden om badkamers te renoveren zonder dat daarvoor breekwerk nodig is. Een badkamerrenovatie in 1 dag is dan geen probleem. Kies er bijvoorbeeld om geen badkamertegels te laten plaatsen, maar kies voor tegels of panelen die ervoor geplaatst worden. Door het sanitair op dezelfde plaats te plaatsen is breekwerk vaak niet nodig. Wil je een grotere badkamerrenovatie. Dan is breekwerk noodzakelijk. Door een specialist in te schakelen hoef je zelf niets te regelen en wordt alles netjes opgeruimd opgeleverd.

sanitair renoveren

Afvoer en leidingen

De badkamerspecialist begint eerst met het ontwerpen en aan de hand van dit ontwerp, het grondplan, worden de waterleidingen en de afvoer van het water aangelegd. Verplaats je bijvoorbeeld het bad? Verruil je een staand toilet voor een hangend toilet? Of kies je voor een nieuw bad of inloopdouche? Dan is het vaak noodzakelijk om leidingen aan te leggen of te verleggen. De afvoer van het water is uiteraard ook erg belangrijk. Je gebruikt veel water, dit water moet allemaal op de juiste manier afgevoerd worden. Via een afvoergoot, afvoerputje en leidingen wordt het water afgevoerd naar het riool.

Betegelen van de wanden en vloeren

Wanneer alle leidingen en afvoerbuizen aangelegd zijn is het tijd om wandbekleding aan te laten brengen zoals badkamertegels. Badkamertegels zijn bestand tegen een vochtige omgeving. Voor vloertegels gelden er andere eisen dan voor wandtegels. Zo moeten de vloertegels niet te glad zijn om uitglijden te voorkomen en mogen ze niet snel slijten. Vaak worden er tegels met slipweerstand gebruikt. De meest gebruikte tegels in Kortrijk zijn keramische tegels. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en verkrijgbaar in veel kleuren en vormen. Natuursteen is uiteraard ook een mogelijkheid om mee te betegelen.

sanitair in Kortrijk

Sanitair

Wil je een badkamerrenovatie uit laten voeren? Vervang dan ook direct het sanitair. Het voordeel is dat je direct geniet van meer comfort en gebruiksgemak, je later niet nog een keer een kleine verbouwing hoeft uit te laten voeren en dat het lang meegaat. Er zijn vele mogelijkheden voor nieuw sanitair. Ook voor een kleiner budget Kies bijvoorbeeld voor het installeren van eenvoudig en strak wit sanitair, een wastafel van natuursteen of een ligbad op pootjes door een installateur. De expert op het gebied van badkamers staat voor je klaar om deskundig advies te geven over de keuze.

Douchecabine of inloopdouche?

Je hebt de keuze uit een douchecabine of een inloopdouche. Een douchecabine wordt vaak geplaatst in een hoek en sluit je af met een glazen deur. Voor een inloopdouche heb je iets meer ruimte nodig, maar dit geeft je meer gebruiksgemak. Je hoeft geen deur te openen en loopt zo de douche binnen.

Badkamer verwarming

Laat verwarming door een installateur plaatsen voor een heerlijke warme vloer. Geen last meer van koude voeten als je uit de douche stapt! Naast vloerverarming kiezen veel klanten voor verwarming door middel van een design radiator aan de wand. Deze verwarming verwarmt de ruimte efficiënt. Ook kun je de verwarming gebruiken om handdoeken aan op te hangen.

Badkamerverlichting

Voor badkamerverlichting heb je verschillende opties. Kies er bijvoorbeeld voor om warme spots te monteren boven het bad en helder licht bij de wasbakken. De juiste badkamerverlichting zorgt voor veel sfeer. Het is ook mogelijk om verlichting in de vloer aan te brengen.

Bad plaatsen

Even in bad ontspannen na een drukke werkdag. Dat klinkt toch heerlijk? Je hebt de keuze uit verschillende vormen en formaten. Denk aan een diep ligbad, een vrijstaand bad in een moderne badkamer of een hoekbad. Een hoekbad is ook zeer praktisch als je weinig ruimte hebt.

Lavabo

Natuursteen zoals marmer en graniet, gegoten beton en keramiek zijn veelgebruikte materialen voor lavabo’s in Kortrijk. Woon je met meerdere personen in één huis? Dan is een dubbele wastafel erg praktisch in gebruik. Of kies een design lavabo die precies past bij de stijl.

Hangtoilet

Je hebt de keuze uit een staand- of hangend toilet. Een hangend toilet hangt boven de vloer en is praktisch in gebruik. Zo schoonmaken rondom een hangend toilet een stuk gemakkelijker. Daarnaast ziet een hangtoilet er modern en stijlvol uit.


Is jouw sanitair in Kortrijk aan vervanging toe?

Ontvang eenvoudig meerdere offertes van badkamerspecialisten uit uw omgeving.

Ontvang vrijblijvende offertes


Badkamermeubels

Een badkamerrenovatie is niet compleet zonder badkamermeubels. De badkamermeubels zijn zeer belangrijk voor de uitstraling. Ga je bijvoorbeeld voor strak wit of liever de warme uitstraling van hout. De meubels zien er niet alleen mooi uit, maar ze dienen ook een functioneel doel: opbergruimte. Onder een wastafel wordt meestal een meubel geplaatst. Integreer de wastafel met het meubel voor het mooiste resultaat. Wil je nog meer opbergruimte? Plaats dan nog een hogere smalle kast. Houdt bij het ontwerpen rekening met de bewegingsruimte rondom de badkamermeubels. Heb je bijvoorbeeld genoeg ruimte rondom de wastafel?

Kleine badkamer?

Soms denkt men dat het renoveren van een kleine badkamer niet mogelijk is, maar ook voor een kleine ruimte zijn er vele mogelijkheden qua verbouwen. Wanneer je weinig ruimte hebt is het ontwerpen nog belangrijker. Je wilt natuurlijk wel zoveel mogelijk comfort en gebruiksgemak. De installateur uit ons netwerk Kortrijk heeft veel ervaring met het verbouwen van kleine badkamers en zorgt ervoor dat de gehele ruimte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Een hoekbad, smal en hangend toilet en ondiepe wastafels zijn een aantal praktische oplossingen. Laat je ook adviseren en ga voor de beste kwaliteit.

nieuwe badkamer in Kortrijk

Nieuwe, complete badkamer

Naast een badkamerrenovatie is het natuurlijk ook een optie om een complete badkamer te laten monteren door een installateur uit Kortrijk. Voor het plaatsen van badkamers wordt eerst het oude sanitair en de tegels verwijderd. De loodgieter zorgt ervoor dat er waterleidingen en afvoerbuizen aangelegd worden. En een elektricien wordt ingeschakeld voor het aanleggen van de elektriciteit, stopcontacten en verlichting. De badkamerspecialisten zorgen daarnaast voor het betegelen van de wanden en vloeren, het aansluiten van het sanitair en het monteren van de badkamermeubels.

Moderne of landelijke badkamer?

Heb je al inspiratie opgedaan voor je gloednieuwe of gerenoveerde badkamer? Dan heb je vast al ideeën over de stijl die je graag wilt en de kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een moderne stijl. Moderne badkamers hebben vaak strakke lijnen en hebben een minimalistische badkamerinrichting. Een moderne badkamer is vaak grijs of wit, maar warmere accentkleuren worden ook veelgebruikt in Kortrijk. Wissel bijvoorbeeld witte grote keramische tegels af met natuursteen of hout. Een landelijke badkamer is uiteraard ook een optie. Landelijke badkamers hebben warme kleuren en rondere vormen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen bij een landelijke stijl.

Kosten van nieuwe badkamer

Wil je een badkamer laten plaatsen? Houdt voor een luxe badkamer rekening met gemiddelde prijzen vanaf €10.000,-. De prijs van een budget badkamerrenovatie begint al vanaf €3.500,-. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte, de kwaliteit van het sanitair en het benodigde materiaal. De prijs van een ligbad ligt tussen de €850,- en de €2.800,-. De prijs voor het leggen van een vloer is ongeveer €800,- tot €1.800,-. Wil je inzicht in de prijs voor jouw renovatie of voor gloednieuwe badkamers? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 30%!

Prijstabel: badkamerrenovatie en nieuwe badkamer

Type badkamerrenovatie / nieuwe badkamerGemiddelde kosten, inclusief montage, materiaal en btw*
Badkamerrenovatie (budget)Vanaf €3.500,-
Volledig vernieuwde badkamer (standaard)Vanaf €6.000,-
Nieuwe, luxe badkamerVanaf €10.000,-
Sanitair vervangen 
Ligbad (basic of luxe)€850,- tot €2.800,-
Douche (cabine of inloopdouche)€600,- tot €1.900,-
Lavabo€400,- tot €800,-
Kraan€150,- tot €450,-
Toilet€450,- tot €900,-
Vloer (keramische badkamertegels of natuursteen)€800,- tot €1.800,-
Overige benodigdheden, zoals leidingen, elektra, sifons, etc€50,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen, afhankelijk van diverse factoren. Denk aan de diverse merken, wel of niet verleggen van leidingen, plaatsen van nieuwe cv-ketel, etc. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!


Nieuwe badkamer of badkamerrenovatie in Kortrijk?

Vind snel de beste badkamerspecialist. Vergelijk offertes en bespaar!

Offertes aanvragen


Premie voor de badkamer mogelijk?

Voor het renoveren is het in een aantal gevallen mogelijk om een premie te ontvangen van de Vlaamse Overheid. Is je woning ouder dan 30 jaar? Dan heb je misschien recht op een renovatiepremie. Voor woningen van minstens 25 jaar oud is er een verbeteringspremie. Pas je je woning in Kortrijk aan en ben je ouder dan 65 jaar? Bekijk dan de mogelijkheden voor een aanpassingspremie. Op de website van de overheid vind je hier meer informatie over.

Voordelen inschakelen badkamerspecialist Kortrijk

  • Een badkamerspecialist heeft veel ervaring in renovatie en plaatsen badkamers.
  • Altijd een hoogwaardige kwaliteit en je weet zeker dat je later geen problemen krijgt met een verkeerde installatie of afvoer van het water.
  • De specialist uit Kortrijk zorgt voor alles. Je hoeft geen materiaal of gereedschap aan te schaffen voor het verbouwen of het zware werk zelf te doen.
  • Specialisten die het KOMO-keurmerk hebben ontvangen voldoen aan de hoge eisen wat betreft de kwaliteit, betrouwbaarheid en service.

badkamer kosten Kortrijk

Gratis offertes vergelijken

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 30% op de kosten voor badkamers of een badkamerrenovatie. Vraag eenvoudig en snel meerdere offertes met scherpe prijs aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan spoedig maximaal 5 gratis en vrijblijvende aanbiedingen, van badkamerspecialisten uit de regio Kortrijk. Let bij het vergelijken op de prijs, de voorwaarden en het aanbod. Kies de beste specialist en bespaar op de prijs!

Gratis offertes aanvragen